AKTUELNO

Srpska lista saopštila je danas da je srpski narod na Kosmetu patio za vreme vlasti Demokratske stranke Srbije, a da su se članovi te stranke bogatili i da bi zato predsednik DS S, kao nekadašnji savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, morao da dokaže poreklo stečene imovine.

- Zato se i logično postavlja pitanje porekla imovine sadašnjeg predsednika DSS-a, a tadašnjeg savetnika za Kosovo i Metohiju kada su on i njegove partijske kolege vodile državu i brinuli o Kosmetu, a u stvari više o sopstvenim džepovima - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ističe se da je izjava direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u emisiji Upitnik ogolila istinu koju Srbi na KiM dobro znaju - da su se mnogi sa Vračara i beogradskih opština iz "kruga dvojke" bogatili u "borbi za Kosmet", dok su Srbi na tom istom Kosmetu stradali.

- Zato bi predsednik DSS,kao nekadašnji savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, morao da dokaže porelo stečene imovine - zatražila je Srpska lista.

U saopštenju te liste navodi se da bi umesto pretnji tužbama, bolje bilo da DSS objasni kako je moguće da su, kada su bili na vlasti, kvadrat stana u Kosovskoj Mitrovici iz državnog budžeta plaćali 1.000 evra, a danas stanove veće kvadrature država gradi za tri puta nižu cenu.

- Na našoj muci su sticali imovinu i bogatili se, a nas i našu decu terali na barikade. Dok smo mi ginuli za svoju slobodu, oni su uspostavili carinu i granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku. Kada je Srbija dobila bezvizni režim, nas je tadašnja vlast zatvorila u geto, izdajući nam pasoše za koje je i dalje potrebno viziranje, apsolutno diskriminišući nas i kršeći Ustav na koji se danas pozivaju - kaže se u saopštenju.

Srpska lista navodi da je "DSS ćutala na vlasti kada se otcepila Crna Gora, kada se kršio Ustav Srbije i Kosovo u toj tišini jednostrano proglašavalo svoju nezavisnost".

Ta stranka je ekononski uništila i Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohije, a rezultat je nesporan - sve manja teritorija naše države, a sve više nekretnina funkcionera DS S-a, saopštila je Srpska lista.

#Srpska lista

'