AKTUELNO

Miroslav Lazanski, komentator dnevnog lista Politika“ i vojni analitičar, izjavio je da je bilo fenomenalno gledati panel u Minhenu jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim argumentima sve ostavio bez teksta.

Lazanski je rekao da se u Minhenu nije desilo ništa posebno značajno, osim to da je Vučić održao lekciju Hašimu Tačiju.

- Predsednik Vučić je u Minhenu održao lekciju Išingeru, Hanu i sirotom Tačiju. Ono je bilo fenomenalno za gledanje. Sa argumentacijom koju je izložio, ovi su ostali bez teksta. Nisu znali kako da odgovore – istakao je Lazanski za Novo jutro TV PInk.

On je komentarišući izjavu Edija Rame o ujedinjenju Prištine i Tirane rekao da to nije ništa novo.

- Oni to planski rade već nekoliko godina. To je ideja i cilj Prizrenske lige – kaže Lazanski i dodaje da je u Minhenu bilo karakteristično to što se Merkel suprotstavila Pensu, koji je upozorio oko Severnog toka 2.

Foto: TvPink Printscreen

Lazanski je komentarišući izjavu Stoltenberga da postoji opasnost od kineskog investiranja i ekonomskog jačanja Kine u Evropi rekao je da je to licemerno i da jačanje Kine izaziva strah kod određenih centara moći.

- To je malo licemerno, ne malo, nego više nego licemerno. Kada nemačka kancelarka ide u Kinu, sa njom ide 500 privrednika. Između nekih zemalja EU i Kine postoji veliki biznis. Kinezi jedini imaju sveže pare i nije im problem da utrče bilo kojoj evropskoj zemlji sa posrnulom privredom, a to na neki način izaziva strah određenih centara moći – ocenio je Lazanski.

Lazanski navodi da treba shvatiti i poziciju gospodina Stoltenberga, koji je generalni sekretar NATO-a, jer on zastupa američke interese.

- U ovom trenutku samo šest zemalja NATO-a izdvaja dva odsto budžeta, od njih 29. Tako da će zemlje članice NATO-a na svom budžetu osetiti šta znači članstvo u tom savezu, kada je u pitanju zahtev Amerike da se toliko izdvaja – kaže Lazanski.

#Aleksandar Vučić

#Minhen

#Miroslav Lazanski

'