AKTUELNO

Srpska lista večeras je u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije čestitala i zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na istrajnosti i načinu na koji je danas u Minhenu zastupao interese Srbije i srpskog naroda na KiM.

- Srbi sa KiM pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi da se postigne kompromisno rešenje problema Kosova i Metohije, ali i spreči pokušaj da se Srbija i srpski narod ponize i kapituliraju - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Oni navode da je bila čast i ponos za sve Srbe i patriote da danas prate izlaganje predsednika na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, na kojoj je, kako kažu, lavovski, kao pravi srpski državnik, mudro, nepokolebljivo i časno branio interese srpskog naroda i naše otadžbine.

- Svesni težine kosovskog problema koji nijedan predsednik pre predsednika Vučića u prethodnih 20 godina nije bio spreman da rešava, poručujemo da sav srpski narod od Jarinja do Brezovice, od Goraždevca do Kosovske Kamenice, iz Kosovske Mitrovice i Gračanice, Kosovskog Pomoravlja i Ibarskog Kolašina, stoji uz predsednika i svoju državu u borbi i nameri da Srbiji izbore mir i budućnost - navodi Srpska lista.

U saopštenju Srpska lista napominje da iako nije ni vreme ni mesto, moraju da skrenu pažnju takozvanu opoziciji da je ovo je bila prilika i demonstracija da nauče kako se bori za interese svog naroda, te će, kako dodaju, možda sledećeg puta imati šta pametnije da kažu u Briselu, a ne da konstantno pokušavaju da blate svoj narod, svoje institucije i slabe poziciju sopstvene države.

#Aleksandar Vučić

#Minhen

#Srpska lista

'