AKTUELNO

Užasne scene iz centra Beograda.

Uprkos zgražavanju široke javnosti zbog iznošenja vešala na proteste Saveza za Srbiju prošle subote, aktivisti pokreta "Dveri" iz Đilasove i Jeremićeve koalicije ponovo su izneli vešala na Terazije.

Foto: Pink.rs

Tako su još jednom potvrdili da su pretnje vešanjem deo političkog programa Saveza za Srbiju.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za Pink da bi bilo dovoljno užasno da su aktivisti izneli vešala, već su ih izneli lideri SzS, poslanici ovog pokreta i visoki funkcioneri ovih stranaka.

Foto: Pink.rs

- Nema sumnje da se radi o nečemu što je deo političkog programa ovog Saveza i to, nažalost, ukazuje da oni žele da Srbiju vrate u vremena vešala, uništavanja. Ovo nije Srbija za koju se borimo, jer mi želimo Srbiju koja će da pobeđuje - kaže Stefanović.

Foto: Tanjug

Ministar je osudio iznošenje vešala i istakao da očekuje da će državni organi raditi svoj posao. Ističe i da građani nisu za to da politika Srbije bude vešanje bilo koga i kažnjavanje onih koji misle drugačije.

Foto: Pink.rs

- Moramo da se borimo za Srbiju u kojoj će se ljudi takmičiti idejama, radom i trudom, što u Savezu za Srbiju, nažalost, nije situacija. Čim nema političkog programa, politički program postaju vešala - kaže Stefanović.

#Protest

#Vešanje

'