AKTUELNO

Za Srbiju je od izuzetne važnosti da se u Savetu bezbednosti UN raspravlja o Kosovu i Metohiji, izjavio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, nakon što je na sajtu UN objavljeno da će sednica SB UN o Kosovu i Metohiji biti održana danas u Njujorku.

- Izuzetno je važno za Srbiju da se na najvišem svetskom forumu, u Savetu bezbednosti UN, koji je svojim rezolucijama, donošenim 1999. i 1998. godine, vezan za problem KiM, raspravlja o ovoj temi - rekao je Selaković.

On je dodao da je i sam saznao za sednicu na sajtu UN, gde je iznet plan aktivnosti Saveta bezbednosti.

- Nemamo razloga da ne verujemo u to jer je to zvanično glasilo i način oglašavanja same organizacije UN - rekao je Selaković.

On kaže da ne veruje da bi pre osam, devet ili 10 godina "u ovakvoj situacija", Srbija uspela da se izbori za raspravljanje na temu problema o Kosovu i Metohiji "na ovakav način, kao što urađeno danas".

- Mi kao država ostajemo posvećeni dijalogu, razgovorima o traženju rešenja. Mi istrajavamo u poziciji da razgovora neće biti dok se anticivilizacijske mere, kao što su takse od 100 odsto na plasman robe iz centralne Srbije, ne ukinu - poručio je Selaković.

#Nikola Selaković

'