AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je generalnu sekretarku Regionalnog saveta za saradnju (RSS) Majlindu Bregu, koja je tu dužnost preuzela 1. januara 2019. godine.

Poželevši joj mnogo uspeha u radu, predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da bude konstruktivan partner Regionalnog saveta za saradnju, jer i kroz rad Saveta želi da doprinosi jačanju saradnje u regionu i njegovom napretku. On je istakao značaj Višegodišnjeg akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor, koji je u fokusu aktivnosti RSS, uz podršku Evropske komisije, jer bi stvaranje velikog regionalnog tržišta pružilo mnogo veće šanse za napredak svih na Zapadnom Balkanu.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je pozvao RSS da svojim radom utiče na poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica. On je takođe rekao da očekujemo nastavak angažmana RSS na implementaciji dogovora o regionalnim infrastrukturnim projektima u saobraćaju, energetici i informacionim tehnologijama.

Sagovornici su razgovarali o konkretnim predlozima za veću mobilnost i povezivanje u regionu, kroz ukidanje rominga i priznavanje diploma.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

'