AKTUELNO

Da li će se organizovati međunarodna konferencija, ili će se čekati da konačnu reč daju UN, nije ni bitno, ali bez Rusije se neće rešiti, rekla je glavna i odgovorna urednica srpske redakcije Sputnjika Ljubinka Milinčić.

Milinčić je istakla da se Haradinaju jako dopada ideja da izbaci Rusiju iz igre, a za drugo će lako.

- Ali mi svi znamo da on nije samostalni igrač. Svi ti njegovi predlozi su predlozi za koje mu neko kaže da proba. Mogu oni da planiraju šta god hoće, činjenica je da se problem Kosova ne može rešiti bez Rusije - rekao je Milinčić.

Kako kaže, da li će se organizovati međunarodna konferencija, ili će se, dodaje, čekati da konačnu reč daju UN, nije ni bitno.

Novinarka i kolumniskinja Ljiljana Smajlović istakla je da je na Kosovu očigledna bitka za vlast, ali i da oni neće dobiti skoro ni bezvizni režim od EU, a kamoli priznanje od Srbije.

Foto: TvPink Printscreen

- Mislim da je Haradinaj u potpunom skladu sa svojom bazom. Mislim da njegove izjave neće naškoditi njegovoj reputaciji i rezultatima na izborima - rekla je Smajlović.

Milinčić je istakla da kada bi Amerika zaista ozbiljno od njih zatražila da ukinu takse, da bi oni to i uradili.

- Ako Amerika to tako ozbiljno misli, neka povuče priznanje. Neka kaže, mi vas ne priznajemo, izborite se bez nas, ali to se ne dešava - rekla je Milinčić.

Kako kaže, da je Amerika glavna to nije sporno, ali da li zaista ima krize u njihovim odnosima, ili je sve igra, dodaje Milinčić, ostaje da vidimo.

Smajlović ističe da je Haradinaj u borbi za popularnost već pobedio u toj sredini.

- Teška je igra tu u pitanju. Glavna stvar zašto Evropljani nemaju dobru komunikaciju jeste ta što oni nisu spremni da učine ništa ni za koga trenutno. Neće da troše politički kapital, ni da obećavaju čak proširenje - rekla je Smajlović.

#Ljubinka Milinčić

#Ramuš Haradinaj

#Rusija

'