AKTUELNO

Francuski predsednik Emanuel Makron u narednih nekoliko nedelja stiže u posetu Srbiji, a tačan datum dolaska trebalo bi uskoro da bude poznat, rekao je ambasador Francuske u Beogradu Federik Mondoloni.

On je za današnje "Večernje novosti" rekao da poseta koja je bila planirana za početak decembra prošle godine nije otkazana već odložena, zbog unutaršnjih prilika u Fransukoj, odnosno demonstracija i nemira na ulicama Pariza.

- Veoma naporno radim na dogovorima sa Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći da predložim konkretan termin. Očekujem da do posete dodje u narednim nedeljama - kazao je Mondoloni.

On očekuje da će centralne teme susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Emanuela Markona biti osim ekonomije i francuskih investicija, situacija u regionu i pronalaženje rešenja za Kosovo. ;Mondoloni je kazao da Francuska podržava dijalog Beograda i Prištine, kao i da nema informacije da je bilo ko oročio završetak dijaloga za jun ove godine.

- Što pre se postigne sporazum to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o taksama na srpsku robu i nadamo se da će se to uskoro i desiti - rekao je franuski ambasador u Beogradu.

#Emanuel Makron

#Francuska

#Frеdеrik Mondoloni

#Srbija

'