AKTUELNO

Drugi Osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana predsedniku opštine Grocka i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, koji se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću 12. decembra.

Kako saznajemo Simonoviću je određen pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke i ponovio delo.

Simonović je prethodno na saslušanju u Tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela. On se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Uhapšen je 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

U saopštenju tužilaštva dodaje se da se u vezi s paljenjem kuće oštećenog M. J. vodi istraga protiv četiri osumnjičena, dok je sa Cvetković Šijackovom zaključen sporazum o priznaju krivičcnog dela.

Bojana Cvetković Šijacki je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora SNS.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je bila pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

'