AKTUELNO

Potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov kritikovao je danas Vuka Jeremića zbog toga što, kako kaže, nastavlja s praksom "pljuvanja sopstvene države" navodeći da je tragikomično da o korupciji u Srbiji govori onaj ko je najviše oteo.

- Iako svi znaju da mu je Srbija rezervna država koje se seti samo kada mu sve druge opcije propadnu, Jeremić iznova i iznova iznenađuje građane ove zemlje svojim bezobrazlukom, ogavnim i beskrupuloznim lažima - kaže Jovanov.

Za Jeremića kaže da je "trpao narodne pare u sopstvene džepove" i da je "jedna od najkorumpiranijih bitangi koja je, uz Dragana Đilasa, potekla iz žutog kartela, i koja, uz Đilasa, predstavlja sliku i priliku žute kleptokratije".

Prema Jovanovu, jedina razlika u odnosu na Đilasa je u tome što je Jeremić svoje koruptivne poslove raširio po celom svetu, pa se "uortačio sa međunarodnim bitangama i probisvetima koji danas, poput Patrika Hoa, čame po belosvetskim zatvorima".

- Pitanje je, samo, kada Jeremić očekuje da im se pridruži, ali ne kao posetilac, nego kao cimer u ćeliji - zaključuje Jovanov, navodi se u saopštenju SNS.

#Milenko Jovanov

#SNS

#Vuk Jeremić

'