AKTUELNO

Svet je već danima zaluđen novim izazovom na društvenim mrežama pod nazivom "10 Year Challenge". Ovaj izazov podrazumeva da na svoj Instagram ili Fejsbuk nalog postavite fotografiju koja je nastala pre deset godina i jednu novu.

Na izazov su odgovorile mnoge poznate ličnosti, muzičari, glumci i sportisti, dok su političari iskazali nešto manje interesovanje.

Političari su iskazali manje interesovanje za "10 Year Challenge", ali smo mi “iskopali” njihove fotografije od pre 10 godina. Za neke je vreme bukvalno stalo, dok su drugi doživeli tolike transformacije da su potpuno neprepoznatljivi.

Šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću vreme ne može ništa. Deceniju kasnije ministar spoljnih poslova je malo mršaviji i čini se više vodi računa o fizičkom izgledu, mada veće razlike nema.

Foto: Medija Centar Beograd, Tanjug

Kod poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića je, međutim, razlika itekako vidljiva. Đukanović se praktično prepolovio. Nakon značajnog gubitka kilograma može se zaključiti da on izgleda mnogo bolje  nego pre 10 godina.

Foto: Tanjug, Fonet

I direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić izgleda sve bolje. Babić je, posebno nakon razvoda i nove ljubavi, poveo računa o liniji pa danas izgleda svežije i mlađe nego deceniju ranije.  Promena frizure upotpunila je mladalački imidž.

Foto: Medija Centar Beograd, Tanjug

Guverneka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković nije bitno promenila. Osim frizure i par kilograma manje kod nje nema promena. Čini se da je za nju vreme stalo.

Foto: Medija Centar Beograd, Tanjug

Definitivno se u poslednih 10 godina najviše promenila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Mihajlović je dosta smršala, promenila je frizuru i adekvatnom šminkom potpuno promenila svoj izgled.

Foto: Medija Centar Beograd, Tanjug

Šiške su bile i ostale zaštitni znak predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković. Godine na njenom licu jesu ostavile trag, ali ona to vešto prikriva odabirom odgovarajuće šminke i frizure, a kraća koja joj bolje pristaje.

Foto: Wikipedia, Tanjug

Jedina osoba sa našeg spiska u prethodnoj deceniji "nabacila" par kilograma je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Foto: Medija Centar Beograd, Tanjug

#Izazov

#Političar

'