AKTUELNO

Žene su žrtve njihove bolesne političke ambicije da se vrate na vlast, rekla je za televiziju Pink, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, Biljana Popović Ivković.

- Mislim da je sada već potpuno jasno da je jedini program Saveza za Srbiju, Đilasa, Obradovića, Jeremića, Trifunovića, agresija, mržnja, nasilje i omalovažavanje žena. Oni su zapravo ženomrzci. Po njihovom merilu žena mora biti sluškinja, podređena muškarcu i da nema mišljenje niti stav - rekla je Popović Ivković, i dodala:

- Ne želimo Srbiju u kojoj se žene nazivaju kurvama samo zato što rade svoj posao, misle drugačije, i kako kaže, podržavaju Aleksandra Vučića.

Popović Ivković je istakla da su žene žrtve njihove bolesne političke ambicije da se vrate na vlast.

Foto: TvPink Printscreen

- Međutim, zabrinjavajuće je da čak i ni osude u javnosti nisu uticale na Trifunovića, već je on nastavio korak dalje, i dalje je nastavio da vređa žene na tviteru. I da to ne bude sve, on je nastavio dalje, učinivši jednu gnusnu stvar. Uporedio je predsednika svoje države sa Hitlerom, nacistom koji je ubio 70 miliona ljudi na najsvirepiji mogući način - rekla je Popović Ivković.

Kako kaže, to je veoma opasno po društvo u celini, kome se, dodaje, šalje poruka kako mogu slobodno da tuku i biju svoje žene.

- Protivotrov za ovu pojavu u našem društvu, jeste snažan odgobvor upravo tog društva u celini. Mi ćemo i dalje osnaživati žene. Težićemo rodnoj ravnopravnosti i bižemo protiv svakog vida diskrinminacije. A što se njih tiče, videćemo šta će narod da kaže, a biće prilike da ih oceni - rekla je Popović Ivković.

#Biljana Popović Ivković

#Sergej Trifunović

'