AKTUELNO

Lideri Saveza sa Srbiju - Đilas, Jeremić, Obradović i "novopečeni političar" Trifunović, raspiruju i pomovišu nasilje u javnom životu, što pokazuje najnoviji slučaj Đilasovog ponašanja prema neistomišljenicima, izjavila je danas funkcioner SNS Biljana Popović Ivković.

Ona je na konferenciji za medije istakla da snimak incidenta, koji je osvanuo u medijima, pokazuje kako Dragan Đilas na najprimtiivniji način psuje i vređa mladiće koji su mu zamerili da je lopov i kako ima potrebu da se obračuna šakama i fizičkom snagom, dok ga dvojica njegovih ljudi sprečavaju da to uradi.

- Šaka i pesnica, vređaj i omalovažavaj ženu - to je njihova politika - e, pa, ne može, poručuje ona i dodaje da će se protiv toga boriti na izborima.

- Građani će izabrati da li žele nasilnike ili one koji otvaraju fabrike i brinu za njihov prosperitet. Vučić je bio pobednik svih prethodnih izbora, a za nasilnike građani nisu glasali. Za one koji su pljačkali, uiništavali institucije - za njih sigurno nisu glasali - rekla je ona.

SNS najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, bilo da je ono verbalno ili fizičko, i poziva sve aktere društva da reaguju, da ne ćute, da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja, rekla je ona.

- Oni svakodnevno vređaju, prete i omalovažavaju i to pre svega žene - rekla je ona na konferenciji za medije.

Kako je rekla, SNS ima nultu toleranciju prema nasilju bilo koje vrste, a posebno prema ženama i deci.

Prema njenim rečima, nasilje se danas minimizira i to je nedopustivo, bilo da je verbalno, fizičko, psihološko.

- Moramo da se borimo, jer svako nasilje rađa novo nasilje - rekla je ona.

Navela je da je SNS po tom pitanju u prethodnom periodu uradio dosta, podsetivši na to da je po hitnom postupku donet Zakon protiv nasilja u porodici, jer sve više ima baš ženskih žrtava.

To je, kako je rekla, inicirao tadašnji premijer, a sada predsednik Aleksandar Vučić.

SNS najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, bilo verbalno i fizičko, i poziva sve aktere društva da reaguju, da ne ćute , da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja.

- Na žalost, u društvu danas imamo promociju i raspirivanje nasilja. Oni koji ga raspiruju su pre svega lideri Saveza za Srbiju - rekla je ona.

Popović Ivković je rekla da Đilas, Jeremić, Obradović, Sergej Trifunović i drugi iz Saveza za Srbiju svakodnevno vredaju, prete i omlazovažavaju žene.

Kako je navela, na snimku se vidi da je Đilas prišao mladićima i da ih vređa i psjuje i to je, kaže ona, još jedan dokaz da je nasilnik i egoista.

Popović Ivković je napomenula da je među mladim levičarima, koje je Đilas psovao, bio, izbgleda, I unuk Ivana Stambolića. Upitala je šta je Đilasa toliko iznerviralo i zašto je tako burno reagovao i dodaje.

- Je l zato što su mu rekli da je prihodovao 500 miliona evra, dok je bio gradonačelnilk i što ga je iznervirala i povredila istina. I šta treba da uradi, da se obračuna fizičkom snagom, da psuje i vređa? To je njegova jedina politika bila dok je bio na vlasti - navela je Popović Ivković.

Istakla je da je Đilas uzimao novac iz budžeta koji pripada građanima i da zbog toga ima potrebu da zgazi svakog kome to smeta.

- Za Đilasa je uvreda istina. Nema nikakvog opravdanja i nijedna laž ne može da izbriše taj snimak - navela je ona i istakla da taj snimak pokazuje agresiju, primitivizam i nasilje.

Popović Ivković je zapitala gde je kraj licemerja Dragana Đilasa i da li će trunku pristojnosti da pokaže prema građanima.

Ona je kazala da su svi zaboravili kakav je Đilas beskrupulozni tiranin koji je pretio da će pregaziti svakog ko odstupi od njegove političke agende i da su svi koji su bili protiv njega bili u zatovoru ili se danas više nebave politikom.

Popović Ivković podseća i na druge slučajeve kada je Đilas napadao građane Miroslava Rankovića iz Ralje, kao i Milorada Marčetu iz Beograda, ali i kako se odnosio prema novinarima.

Ona je, takođe, podsetila da je Sergej Trifunović nazvao predsednicu parlamenta "fuksom", a da udovicu pokojnog Olivera Ivanovića nazivaju đavolom, jer im se ne sviđa šta ona govori.

SNS, istakla je ona, smatra da su žene stub društva.

Ona je upitala šta bi trebalo da uradi predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić koji svakodnevno trpi nasilje i uvrede ne samo prema njemu nego i ka njegovoj porodici.

- Mi ne želimo agresivce i mrzitelje u svom prostoru i snažno se protivimo tom govoru - kazala je Ivković i dodala da će se država snažno boriti protiv svih vidova nasilja, pooštriti kaznenu politiku za izvršioce teških krivičnih dela i nasilnike, kako bi se nasilje u potpunosti iskorenilo.

Upitana kako se SNS bori protiv nasilja u svojim redovima, a pomenut je u pitanju Bratislav Gašić, Ivković je rekla da je svako poređenje sa ljudima koji prete silovanjem, nasiljem i logorima nemoguće i da je to zamena teza.

Prema njenim rečima, zamena je teza porediti slučaj Bratislava Gašića i one koji pozivaju na vešanje i silovanje.

- Hoćete da poredite Gašića sa grozotama koje je izgovorio Veselinović? To nije neko poređenje. Ne znam šta je Đukanović napisao Đokoviću, ali znam da je Veselinović nazvao đavolom udovicu Olivera Ivanovića - rekla je Popović Ivković.

#Biljana Popović Ivković

#Dragan Đilas

'