AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera, povodom sukoba Dragana Đilasa sa studentima izjavio je da je to verovatno najveći skandal u poslednjih nekoliko godina na srpskoj političkoj sceni.

- Neko ko se predstavlja kao lider opozicije na sred ulice nasrće na studente, hoće da ih bije, psuje im majku. Šta su oni to uradili da bi on tako reagovao? Uzvikivali su kritike na njegov račun. Govorili su mu da je on svojim privatizacijama uništio budućnost njih i njihovih roditelja. Đilas kaže da je tako reagovao jer su tu bila mala deca. Nemoj da laže, njemu decu niko nije pominjao, on je pominjao decu – naglašava Vučićević za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, studenti na koje je Dragan Đilas nasrnuo, koje je psovao i na najgori mogući način vređao su pripadnici studentske organizacije Marks 21.

- Jedan od njih je Uroš Stambolić, unuk Ivana Stambolića, bivšeg predsednika Srbije. Oni su učesnici demonstracija u kojima učestvuje i Dragan Đilas, koje on zapravo finansira, da se ne lažemo. Oni su se tokom šetnje sukobili sa ljudima Dragana Đilasa jer su uzvikivali parole i protiv Đilasa. Posle demonstracija oni su nastavili da uzvikuju, što Đilas nije mogao da istrpi i napao ih je na najprimitivniji način – ocenio je Vučićević.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, Đilas je krenuo sa pričom da je štitio decu, a niko ih nije ni dirao.

- On je psovao studentima majku, sramota i bruka to što radi. To sve pokazuje o njemu, on je čovek sa istorijom nasilja. U izbornoj kampanji Demokratske stranke, kada je bio visoki funkcioner, u jednom beogradskom naselju, je nasrnuo na čoveka koji mu je rekao “Ua”, da ga bije. Dragan Đilas je čovek sa istorijom nasilja, postoji zapisnik da je tukao svoju bivšu ženu i svog bivšeg tasta, a sada taj čovek hoće da drži lekciju iz demokratije – izjavio je Vučićević.

Komentarišući to da su demonstranti u subotu istakli dva zahteva, od kojih je jedan ostavka Vučića, a drugi da kompletna politička odstupi, Vučićević je upitao ko onda treba da vlada ovom zemljom.

- Kako to oni misle da Vučić podnese ostavku? Zašto? Zbog čega? Kome? Manjini bučnoj i nevaspitanoj, vrlo često i drogiranoj, zato što bi oni to hteli… Kako oni da budu na vlasti? Postoje dva načina za to, jedan je pobeda na izborima, drugi da izvedu revoluciju. Da pobede na izborima ne mogu, a da li su to rešili da izvedu revoluciju? Izgleda da neki jesu – ocenio je Vučićević.

Foto: TvPink Printscreen

On smatra da je logično da opozicija koja tvrdi da ima ogromnu podršku želi izbore.

- Ja mislim da opozicija jedva čeka izbore, oni tvrde da ih je nikad više, da ih je 50.000 ili 100.000 na svakom protestu, te sam siguran da jedva čekaju izbore, da pobede. Hajde da poređamo činjenice, Đilas, Jeremić i ostali lideri te takozvane opozicije tvrde da ih je više, da ih ima pet miliona, marširaju pod sloganom da ih je više – naveo je Vučićević i dodao:

- Onda je logično da pristanu na izbore, a oni kažu da neće izbore. Zašto neće na izbore? Možda zato što ih nema toliko, ili zato što se njihova politika svodi na jaja, kamenice… Da li je vreme za izbore ili nije odlučiće onaj ko treba da odluči. Ja sam tu podvojena ličnost, sa jedne strane kada to gledam iz nacionalnog interesa, mislim da nam izbori nisu potrebni, jer nam je potrebna stabilnost, jer smo zemlja na dobrom ekonomskom putu, imamo suficit u budžetu, završavamo velike infrastrukturne projekte – istakao je Vučićević.

On kaže da ako neko osporava vlast i govori da ih je više, govori loše o predsedniku Srbije, onda je razumljivo to što ljudi iz vrha SNS-a traže izbore.

- Ako vam neko nedeljama i mesecima osporava legitimitet i tvrdi da ste oteli vlast, onda je prirodna reakcija, ako ste pošteni i mislite da ne držite tu vlast na silu, da kažete da idete na izbore. Ovo sada, po svim istraživanjima je više nego legitimna vlast – rekao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Dragan Đilas

'