AKTUELNO

- Dižem ovu času... - tako su, van kamera i zvaničnog protokola, predsednici Rusije i Srbije, juče, na svečanom ručku u Beogradu, koji je u čast svog visokog gosta priredio Aleksandar Vučić, razmenili zdravice i poruke koje se ne čuju svakodnevno, a koje, po tonu kojim su izgovorene, govore o prijateljstvu, međusobnom uvažavanju i prisnosti dva lidera.

Putin je Vučiću zahvalio na toplom prijemu i pozivu i ponovio da Srbiju i Rusiju vezuju prijateljstvo, dubinske istorijskei viševekovne duhovne veze.

- I tokom dobrih vremena i tokom komplikovanih vremena, Srbija je uvek prikazivala veliki karakter, veliku jačinu i spremnost da se bori - rekao je Putin u zdravici.

Danas, nastavio je Putin, imamo sve mogućnosti da prođemo kroz bilo koju komplikaciju ili iskušenja, a da ostanemo dostojanstveni i da se izborimo za svoje ciljeve.

Putin se potom lično obratio šefu srpske države:

- Poštovani gospodine predsedniče, tokom zadnjih godina, vi ne samo da pokazujete karakter u spoljnjoj politici, nego i unutrašnjim stvarima, pre svega u ekonomiji. Ako se ne varam tokom zadnje dve godine srpski budžet ima suficit, a to je jedan veliki pokazatelj - rekao je Putin.

Foto: Tanjug

Putin je Vučiću i srpskom narodu poželeo puno uspeha i prosperitet.

- Dižem čašu za vas, za vaše zdravlje i za razvoj rusko-srpskih odnosa - rekao je Putin.

Srpski predsednik je izrazio veliko zadovoljstvo zbog posete Putina, a onda mu je u zdravici zahvalio na svemu što je učinio za Srbiju.

- Rekao sam vam da ono što ste uradili 2015. godine nikada nećemo zaboraviti. Mislim da ljubav i poštovanje srpskog naroda osećate i danas, a videćete ga i večeras. Policija mi je već saopštila da je više od 125.000 ljudi na ulicama što se nije dogodilo u poslednjih 30 godina. Vi ste to zaslužili svojim predanim radom i poštovanjem koje ste uvek ukazivali našoj maloj Srbiji - rekao je Vučić.

On je poručio Putinu da zahvalnost, ali i prijateljstvo i bratstvo koje Srbi osećaju prema ruskom narodu nikada neće prestati.

Foto: Tanjug

- I to prijateljstvo je danas snažnije nego ikada zahvaljujući vama gospodine predsedniče. I velika je razlika između vas i mnogih koji su vama prethodili. Zato i ljubav i poštovanje srpskog naroda prema Rusiji danas je još veće nego što je bilo pre 20 i pre 30 godina - naveo je predsednik.

Poželeo je Putinu lično i ruskom narodu sve najbolje.

- Želimo vam mnogo zdravlja, mnogo uspeha i radosti. Srbija će ostati slobodna i nezavisna zemlja i ostaće tradicionalni prijatelj i saveznik Rusije. Hvala vam još jedanput i živelo srpsko-rusko prijateljstvo - poručio je predsednik Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Vladimir Putin

#čestitka

'