AKTUELNO

Srbija se još jednom pokazala kao izuzetan domaćin. Povodom posete predsednika Rusije Vladimira Putina sve oči su bile uprte u Beograd, a ruski mediji danas pišu o velikom srpskom gostoprimstvu.

Ruske državne televizije  opširno su izveštavale o poseti Putina Srbiji, i to je bila udarna vest, a Rusija 24 imala je direktna uključenja sa svih događaja gde su bile prisutne kamere.

U direktnom uključenju ispred Hrama Svetog Save, gde je bilo više od 125.000 građana, izveštač ruske televizije je naveo da su ljudi došli iz svih krajeva Srbije da pozdrave ruskog predsednika,.

Ruska Gazeta, kao i ostali mediji  u Rusiji, ističu da je Putin najpopulraniji strani političar u Srbiji, i da su Srbi veoma zahvalni Rusiji za podršku koju im pruža.

Kako su istakli, oba predsednika su bila zadovoljna posetom Putina Beogradu gde su potpisani sporazumi vredni 200 miliona evra. Srpski predsednik Aleksandar Vučić i Putin razgovarali su u o najvažnijim  pitanjima na međunarodnom plan.

Foto: Tanjug

Putin je svom kolegi dodelio odren Svetog Aleksandra Nevskog, a srpski lider je Putinu poklonio štetne šarplaninca.

Izveštaj ruske Prve TV Rusije o poseti Putina bio je takođe prvi u udarnom dnevniku, trajao je više od osam minuta, uz komentar u najavi "Bratstvo zauvek".

#Vladimir Putin

'