AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je juče boravio u radnoj poseti Srbiji, oduševljen je gostoprimstvom u Beogradu.

Putin je na svom Tviter nalogu objavio čak pet fotografija iz Srbije što samo potvrđuje da je izuzetno zadovoljan boravkom u srpskoj prestonici.

Ruski predsednik je tokom posete Beogradu zajedno sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem odao počast oslobodiocima Beograda, a potom su se dvojica predsednika nakon plenarnog sastanka obratili javnosti na zajedničkoj konferenciji za medije.

Putin je obraćajući se javnosti potvrdio podršku Srbiji i poručio da su ruski i srpski narodi povezani duhovnim putem.

- Kada smo zajedno, nas očekuje pobeda! - istakao je on.

Jedan od detalja koji tokom njegove posete izazvao veliku pažnju je poklon koji je dobio od srpskog predsednika - štene šarplanica. Putin se svojim novim ljubimcem, koji se zove Paša, odmah pohvalio na Tviter nalogu.

Na svečanom ručku tradicionalna jela

O gostoprimstvu Srbije svedoči i meni svečanog ručka koji je bio sastavljen od srpskih tradicionalnih jela poput sarme, proje, ajvara, kajmaka, pršute i sira. Za desert su gosti imali priliku da probaju orasnice i voće. Umetnički amsambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" je uveseljavao goste, a između ostalog pevali su i "Ovo je Srbija".

Putin je posetu Beogradu završio obilaskom Hrama Svetog Save, gde je okupljenim građanima, koji su došli pred Hram u velikom broju, poručio: "Hvala vam na prijateljstvu".

Mimo protokola Putin je ušao među građane koji su se u ogromnom broju okupili kako bi ga dočekali i rukovao se sa njima.

#Vladimir Putin

'