AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo, ali da će podrška Srbiji biti evidentna.

- Rusko rukovodstvo od samog početka, a redovno ih obaveštavamo, apsolutno podržava poziciju Srbije. Dakle, neće biti spektakularnih ideja, ali jedna podrška Srbiji biće evidentna - rekao je Dačić.

On je rekao i da je mnogo dezinformacija u vezi konačnog sporazuma Beograda i Prištine, a u to svrstava i pisanja medija da Vašington i Priština spremaju novi "Rambuje".

Istina je, kako je rekao, da je Priština sada u jednoj pat poziciji zbog anticivilizacijskog čina, uvođenja taksi na robu iz Srbije.

Ranije se insistiralo na tome da Srbija mora da prizna Kosovo, a sada više ne, nego se pominje dogovor, kaže Dačić. Na pitanje šta ruskog predsednika čeka u Beogradu, šef srpske diplomatije je rekao da celokupnu posetu organizuje Kabinet predsednika Srbije.

- To znači da neće biti dozvoljeno mnogo izlazaka iz protokola, imajući u vidu sveukupnu pripremu i bezbednosnu i ruske prethodnice. Neće biti mnogo prilika za neke aktivnosti ili događaje koji nisu uskopolitički, osim posete Hramu - istakao je Dačić.

Dačić je pojasnio da su "događaji skoncentrisani na sastanke u Palati, na raznim nivoima, pa konferencija za štampu, uručivanje ordena Vučiću, svečani ručak i nakon toga Hram.

#Ivica Dačić

'