AKTUELNO

Na godišnjicu ubistva lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, Pravda, Olivera Ivanovića, Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti, rekao je da je danas jedan veoma tužan dan jer je ubistvo Ivanovića trauma za njegovu porodicu i trauma za ceo srpski narod, naročito onaj na Kosovu i Metohiji.

- Ono što nas ne raduje je da se već godinu dana ne zna ko ga je mučki ubio ispred prostorija njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici. Nagoveštava se da bi u narednim danima moglo da se dođe do nekih pomaka, bez obzira na ogoljenu opstrukciju koja dolazi iz Prištine i od strane tamošnjeg tužilaštva - kazao je Babović za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, ni danas naši istražni organi nisu dobili čaure sa lica mesta, slali su nam neke plastične replike.

Foto: TvPink Printscreen

- Ono što je veoma ružno i čega smo svedoci ovih dana su ogavni i brutalni, neinteligentni i neljudski napadi na Milenu Ivanović. Pojedine političke strukture su izgleda očekivale da se ona pojavi na nekoj bini, danas na toj šetnji, zamera joj se sa kim nazdravlja i sa kim se slika. Ona ima pravo da upali sveću svom mužu kada želi i sa kim želi - naglasio je Babović i apelovao na te “političke stranke i liderčiće da se okanu ćoravog posla i tog neljudskog čeprkanja po njenim osećanjima.

Nemanja Starović, istoričar, rekao je da je Oliver Ivanović bio čovek koji je puno toga učinio za srpski narod na Kosovu i Metohiji i da se zbog toga našao na meti pravosudne političke torture, kada je skoro tri godine proveo u prištinskom kazamatu u neljudskim uslovima.

Foto: TvPink Printscreen

- On se pre godinu dana našao na meti atentata koji još uvek nije rasvetljen i gde se našim istražnim organima ne dozvoljava da sprovedu sve istražne radnje kako bi se razotkrile njegove ubice. Najstrašnije u svemu tome je što se na toj tragičnoj priči gradi neka vrsta kampanje i sprovodi zloupotreba - ocenio je Starović.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Milan Babović

#Oliver Ivanović

'