AKTUELNO

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada smatra da su birališta prava mesta gde građani treba da kažu šta misle, ali da odluka o vanrednim izborima neće biti pitanje stranačkog, nego državnog interesa.

On je  rekao da su u nekoliko navrata razgovarali sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o razlozima zašto bi možda trebalo izaći ranije na birališta.

- Nije doneta odluka, ima mnogo argumenata - kad bismo gledali samo stranačke interese, izbori bi već trebalo da su održani, ali pitanje da li je to u državnom interesu, imajući u vidu Kosovo, regionalnu stabilnost, nove investicije - rekao je Vučević.

On je dodao da ako se stalno čuju prozivke o nelegitimnosti vlasti, onda je prirodno da se izađe na birališta i proveri šta građani misle o tome.

Vučević se osvrnuo i na napade na suprugu Olivera Ivanovića, Milenu, rekavši da "ulazimo u patologiju koja nas po meni pribliažava izborima i pravu građana da kažu za kakvu se politiku zalažu".

- Da se ne bi prebrojavali na ulicama, mislim da su birališta prava mesta gde građani kažu koji su brojevi u pitanju odnosno kako građani razmišljaju kuda Srbija treba da ide - rekao je on.

Vučević je ponovio da Vučić nije doneo odluku o vanrednim izborima i da to neće biti pitanje stranačkog, nego državnog interesa. On je rekao da ne razume lidere opozicije koji, kako kaže, beže od izbora.

- Da je do interesa SNS, izbori bi već bili održani, ili bar zakazani, ali pitanje da li je to u ovom trenutku državni interes zbog svih stvari, pre svega Kosova, investicija, stabilnosti i to su pitanja koja će uticati na odluku o izborima - zaključio je Vučević.

#Miloš Vučević

'