AKTUELNO

Politički dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija i tu se ni nadalje ništa neće menjati, saopštila je portparolka EK Maja Kocijančić.

Ona je u izjavi za Radio Slobodna Evropa dodala da je Kancelarija EU za spoljne poslove pozvala predstavnike prištinskog tima za nastavak dijaloga, izabranog u parlamentu 15. decembra prošle godine, da sutrra, 8. januara, dođu u Brisel radi konsutacija.

- Kancelarija EU za spoljna pitanja pozvala je delegaciju sa Kosova koju je izabrala Skupština 15. decembra, na konsultacije u Brisel 8. januara. Ekipu će dočekati visoka predstavnica EU Federika Mogerini. Konsultacije su mogućnost za razgovor s predstavnicima Kosova u dijalogu o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda, u kojem posreduje EU. Dijalog na visokom nivou se vodi između dva predsednika, i to se ne menja - kazala je Kocijančićeva.

Predstavnici prištinskog tima Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti već su oputovali u Brisel, a prethodno su sa članovima tima održali sastanak u Tirani.

#Dijalog

#Maja Kocijančić

'