AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost održavanja izbora u ovoj godini, naglasivši, međutim, da je najvažnije videti šta je u interesu građana.

- Ne isključujem tu mogućnost, jer u martu ili aprilu ulazimo u izbornu godinu i to nije ništa vanredno. Očigledno svi misle da su mnogo snažni i da mogu da pobeđuju. Mislim da na izbore možžemo da idemo. Ima ideje unutar stranke da ja vodim izbornu listu SNS pre nego što dođe neko drugi. Čini mi se da bi im to moglo doneti ubedljivije rezultate. Ali mnogo je važnije videti šta je u interesu gradana Srbije - kaže Vučić u intervjuu za portal Espreso.

Na pitanje kada će na TV duel sa predstavnicima opozicije, kaže da može da ide na duel sa njih pet.

- Čim se njih pet dogovore kojih su to pet. Oni na jednu stranu, ja na drugu. Samo tražžim da imam isto vreme, ne više, isto vreme kao i oni. Pregaziću ih, pobediću ih - kaže Vučić, naglasivši da će ih pobediti argumentima, činjenicama, politikom.

Oni, kako kaže, politiku nemaju, osim politike mržnje.

Vučić ističe i da se ne boji nečeg što će neko negde da izgovori i da neće da kupuje milost.

Foto: Tanjug

- Ja sam jedini koji neće da kupuje milost i koji neće da kupuje lepe reči, jer moj posao je da radim za zemlju, a ne da radim za to da me vređaju na najstrašniji nacin. Moj odnos je takav, ja ne pravim dilove. Nema onog: 'našao sam se s Vučićem u kafani, bio je Đindić kod Slobe na kanabetu', bio je ovaj kod ovog, onaj kod onog. Kod mene nije. Niko od njih. Ne znam o čemu bih pričao s njima - kaže predsenik Srbije.

Kaže i da ne želi da neko iz opozicije dođe da priča sa njim i da eventualno usaglase pozicije.

- Koje pozicije da usaglasimo? S čovekom koji kažže 'ti si vidno narušenog zdravlja', a vi mu kažžete: 'vi više govorite o sebi' i onda on kažže, 'Vučić je rekao da će da mi se osveti'. Gde je Vučić to rekao? "Ne, to je moja pouzdana informacija". Ajde nemoj da lažžeš bre, barabo jedna."

Na pitanje ko je njegov omiljeni opozicioni politicar - Vojislav Šešelj, Čeda Jovanović ili Nenad Čanak, kaže:

Moji omiljeni opozicioni političari su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović. Njih ću da pobedujem dokle god budem hteo."

Upitan da li ostaje u politici posle aktuelnog mandata, kaže: "Ne bih se kladio" , a na pitanje ko je novi Vučić u SNS, odgovara: "Neće biti novog Vučića. Svako ostavlja svoj pečat, ali će svakako biti novog lidera u SNS."

#Aleksandar Vučić

#Izbori

'