AKTUELNO

Vladimir Đukanović, narodni poslanik, komentarišući pokušaj da se Srbija uveže sa događajima u Banjaluci rekao je da je to potpuna neistina i da je poenta da Srbija bude krivac, da bi imala dodatne pritiske.

- Iz Srbije ide ključna akcija protiv Republike Srbije, upravo zato što neki političari iz Srbije žele da uvežu Srbiju sa zbivanjima u Banjaluci i to je skandal. Gomila ljudi je napisala da je naša policija poslata u Banjaluku da hapsi ljude, a znate li koje je to uzbunjivanje javnosti? Ispada da se mi mešamo u unutrašnju politiku kojiimaju neke druge države – kazao je Đukanović za Novo jutro Televizije Pink i dodao:

Oni pljuju sopstvenu državu, čine najgore krivično delo..Ovde neko uzbunjuje javnost, Republiku Srbiju dovodi u jako težak položaj. Namerno nas uvezuju sa zbivanjima u Banjaluci, želeći tako da naprave cirkus i haos u ovoj zemlji..Zbog protesta je fokus sklonjen sa Kosova i Metohije i više niko ne priča o taksama od 100 odsto, više niko ne govori o humanitarnoj katastrofi srpskog naroda na KiM, priča se o nekakvim besmislenim protestima u Beogradu, za koje ne znate ni zašto se održavaju – naglašava Đukanović.

Prema njegovim rečima, tim protestima se vrši pritisak na Srbiju, a novi pritisak je ovo što se dešava u Republici Srpskoj.

Foto: TvPink Printscreen

- Ja molim Tužilaštvo da pozove te koji pričaju da je naša policija u Banjaluci, pa da im pruže ta saznanja koja imaju, jer oni čine krivično delo – ocenio je Đukanović.

Đukanović: Potrebno im je da naprave cirkus da bi imali povod da luduju po ulici

Komentarišući emisiju na Javnom servisu u kojoj su gostovali Milenko Jovanov i Zoran Lutovac, Đukanović kaže da nije bilo razloga da Lutovac napusti emisiju.- Suština je u tome da oni namerno dižu tenziju, izazivaju incidente i traže ekces. Moraju da imaju negde neki povod, da bi im neko izašao na ulicu, i to je suština cele priče. Oni traže da dođu u emisiju kako bi našli razlog da je napuste. Potrebno im je da naprave cirkus da bi imali povod da luduju po ulici – ocenio je Đukanović.

Žarko Rakić, glavni i odgovorni urednik lista ''Politika'' rekao je da napadi na Srbiju nisu slučajni, kao i da su oni sinhronizovani.

Foto: TvPink Printscreen

- Imamo trenutak u kom je sinhronizovana akcija. Nije čudno što u ovom istom trenutku predsednik Crne Gore izlazi sa najgorim mogućim optužbama da Srbija destabilizuje ceo region. Očekujem od državnika da daju odgovornije izjave i da daju primer – naveo je Rakić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Vladimir Đukanović

#Žarko rakić

'