AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doveo više nego iko stranih investitora u zemlju, dok opozicija nudi strategiju otpuštanja radnika i zatvaranja fabrika.

Rast i snaga srpske privrede zasnivaju se na prilivu investicija i izvozu, rekao je Vesić obrazlažući u Skupštini Beograda gradski budžet za iduću godine i dodao da su investicije posebno važne i da je predsednik Vučić doveo više nego iko stranih investitora u zemlju.

On je, kaže Vesić, ukinuo zakon o stranim investicijama i doneo zakon o ulaganjima čime je sprečio da samo stranci mogu da dobiju podršku države, već to sada mogu i domaći privrednici.

- Prošli smo kroz teške periode, ali budite sigurni da dok nas vodi naš predsednik Vučić, nikada više Srbija neće biti zemlja u kojoj kada uveče legnete ne znate šta vas sutra čeka. On to neće dozvoliti i mi mu, svi zajedno, podškom moramo pomoći da nastavi da od Srbije pravi ekonomski jaku i stabilnu državu - istakao je Vesić.

Između ostalog, naveo je da se u Beogradu beleži rast zaposlenosti, o čemu najbolje govori podatak da je porez na dohodak građana porastao za 1,4 milijarde dinara.

- Sa 36,5 milijardi dinara u 2012. godini na 37,9 milijardi dinara u 2018. godini, dok je projekcija za 2019. godinu 39,2 milijardi dinara, odnosno uvećanje za 2,7 milijardi dinara. Juče je u Beogradu nezaposleno bilo 75.996 lica, dok je 2013. godine bilo 109.732 nezaposlenih - rekao je Vesić.

Istakao je da Beograd ima sve veći priliv investicija i da je plan da se u gradske opštine dovede još novih investitora, kao i da se i dalje ulaže u infrastrukturu.

Sa druge strane, naveo je, opozicija u Srbiji očigledno ne razume ove procese i zato nudi strategiju proterivanja stranaca, nacionalizacije stranog kapitala, otpuštanja radnika i zatvaranja fabrika.

- Tome mogu samo da slede sankcije i ponovna izolacija Srbije - zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

#Opozicija

'