AKTUELNO

Niz funkcionera SNS osudilo je danas nasilje koje su predstavnici Saveza za Srbiju pokazali, kako ističu, tokom lokalnih izbora u četiri opštine i pružili podršku MUP-i i ministru Nebojši Stefanoviću.

Članica beogradskog odbora SNS Nataša Stanisavljević ocenila je da su građani na lokalnim izborima još jednom kaznili „šablon nasilja koji nude i demonstriraju predstavnici Saveza", i snažno podržali politiku predsednika Aleksandra Vučića - politiku ekonomskog razvoja, zapošljavanja, mira i dijaloga.

Stanisavljević je pružila podršku MUP-u i ministru Stefanoviću za sve što su uradili da Srbija i građani budu bezbedna i što se stopa kriminala i korupcije svela na najniži nivo.

- Nasilje bilo koje vrste, a pogotovo nad ženama, je nedopustivo i protiv toga treba dići svoj glas. Skandalozno je upadanje u policijsku stanicu, ali još gnusnije što je državna sekretarka, žena pre svega, Dijana Hrkalović, najbrutalnije vređana i to samo zato što je radila svoj posao - navela je Stanisavljević, koja je i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Podršku MUP-u i ministru koji, ističe, odgovorno i savezno rade svoj posao, pruža i član gradskog odbora i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

- Onima koji pozivaju na vešanje predsednika, silovanje predsednice Vlade, prebijaju novinare i izbacuju ih sa svojih konferencija, koji upadaju i zavrću ruku predsednici Skupštine, poručujem da su svojim nasilnim i prostačkim metodama još jednom dokazali da ih građani i interes građana ne zanimaju, već samo lična korist - naveo je Savić.

Dodao je da je „kulminacija osionosti bila u izbornom danu u Lučanima, gde je lider SzS Boško Obradović, sa još tridesetak vandala upao u policijsku stanicu i maltretirao pripadnike policije, a nije propustio priliku da uvredi i nasrne na još jednu ženu“.

Poslanik SNS Igor Bečić kritikovao je deo opozicije koja, kako kaže, pokušava na ulicama da promeni vlast ne prezajući ni od čega i to u trenucima dok predsednik Aleksandar Vučić pokušava da sačuva bezbednost građana na KiM.

- Dok pored svih pritisaka koje trpi ostaje smiren i pribran i pokušava da pronađe rešenje veoma komplikovane situacije za koju veliku odgovornost snose Vuk Jeremić i njegovi prijatelji, za to vreme opozicija pokušava na ulicama da promeni vlast ne prezajući ni od čega - saopštio je Bečić.

Zato, kako kaže, Aleksandar Vučić ima njegovu punu podršku u svemu što radi i ponosan je, dodaje, što je Vučić predsednik Srbije.

- Lično sam ponosan i što ministar Stefanović dolazi iz redova Srpske napredne stranke i on ima našu punu podršku kao ministar, stranački funkcioner i pre svega kao izuzetan čovek i stručnjak što je i u ovoj situaciji pokazao - rekao je Bečić.

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović naveo je da lideri Saveza, „koje vezuje samo ogoljeni interes“, Đilas, Jeremić i Obradović očigledno nisu razumeli poruku koju su im uputili građani na poslednjim održanim izborima.

- Imali smo prilike da čujemo od Hašima Tačija kako se zahvaljuje Vuku Jeremiću na sveobuhvatnoj podršci Kosovskoj nezavisnosti na Savetu bezbednosti u UN, dok se sa druge strane Aleksandar Vučić snažno borio i branio interese Srbije i našeg naroda koji živi na Kosovu i Metohiji - naveo je Marjanović.

Zbog toga, kaže, danas na konferenciji za novinare lideri „sklepane opozicije“ pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da se Tači zahvaljuje njihovom kolegi Vuku Jeremiću.

- Posle poslednje izjave Tačija uopšte ne čudi što baš u trenutku eskalacije problema na KiM Đilas, Jeremić i Obradović pozivaju na ulične proteste i napadaju predsednika Aleksandra Vučića, i pokazuju da žele na ulici da promene vlast, jer su svesni da podršku građana nemaju - naveo je Marjanović.

#MUP Republike Srbije

#Nasilje

#Nebojša Stefanović

#SNS

'