AKTUELNO

Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji sa gnušanjem odbacuju ciničnu ocenu Hašima Tačija da se Srbi osećaju sigurno nakon stvaranja takozvane kosovske vojske.

- I ova laž Hašima Tačija za cilj ima da se falsifikuje stvarno stanje na Kosovu i Metohiji i realnost predstavi na iskrivljen način - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Oni ocenjuju da je Tačijev bezobrazluk gotovo nadrealan i navode da su samo u prvih šest meseci ove godine, po podacima međunarodnih organizacija, zabeležena 173 etnički motivisana incidenta i napada na Srbe, a do kraja godine ta brojka će verovatno narasti do 300.

- Srbi se, suprotno Tačijevim tvrdnjama, osećaju upravo životno ugroženo zbog protivpravnog osnivanja takozvane kosovske vojske, koja ima za cilj da silom sprovede punu albansku dominaciju na Kosovu i Metohiji - ukazuje Srpska lista.

Ističu i da je ta ilegalna tvorevina za njih nedvosmisleno antisrpska, i da u njoj Srbi nikada neće dobrovoljno učestvovati, jer je ona, kako kažu, stvorena da bi bila angažovana protiv srpskog naroda i Srbije, i to je njen jedini mandat.

- Srbi na Kosovu i Metohiji ništa ne veruju Hašimu Tačiju, a pomoć i podršku očekuju od svoje države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koga podržavaju i kome jedino veruju - zaključuje se u saopštenju.

Tači je prethodno izjavio da se Srbi na Kosovu osećaju "ugodno i udobno" zbog odluke o formiranju kosovske vojske i da Srbija nema razloga za zabrinutost.

#Hašim Tači

#Kosovo i Metohija

#Srpska lista

'