AKTUELNO

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik osudio je formiranje takozvane vojske Kosova.

Dodik je izjavio da je usvajanje seta zakona kojima se inicira uspostavjanje takozvane vojske Kosova, direktan udar na mir i stabilnost ne samo Srbije, već celog regiona, i to nikako ne može biti dobra vest, ni za Republiku Srpsku, ni za BiH.

- Odbacujem bilo kakvu mogućnost da Kosovo formira svoju vojsku. Pokrenuću inicijativu u Predsedništvu BiH da se osudi formiranje vojske Kosova, a prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, svi članovi Predsedništva treba da se slože sa tim i ja na to imam pravo. Srbija je načinila velike napore da se obezbedi mir, a ovim su svi napori poniženi - rekao je Dodik.

On dodaje da nikako ne podržava formiranje takozvane vojske kosova.

- Očigledno da namera formiranja vojske Kosova jeste protiv srpskog naroda. Napad na Srbe na severu Kosova je napad na sve Srbe, a mi ćemo smatrati da je to napad i na nas - kaže Dodik i dodaje:

- Formiranje vojske Kosova je siledžijski čin međunarodne zajednice i time se ugrožava stabilnost celog regiona - zaključio je Dodik.

On je naglasio da je zbog mira i stabilnosti u celom regionu neophodno da se tim povodom, u najskorije vreme, oglasi i Savet bezbednosti UN, telo koje je i ustanovilo Rezoluciju 1244.

#Kosovo

#Milorad Dodik

#Predsedništvo BiH

'