AKTUELNO

On je istakao da srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na pravu i pravdi.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je izvestiocu Evropskog parlamenta za Kosovo Ulriki Lunaček da, za ratne zločine ne postoje zastarele poternice, jer ratni zločin ne zastareva i istakao da će Ramuš Haradinaj za zlodela koja je počinio on lično, kao i ljudi pod njegovom komandom, odgovarati kad-tad.

- Ne želeći da ulazim u prirodu fascinacije Haradinajem koju očito gaji gospođa Lunaček, poslanicu Evropskog parlamenta podsećam da se postupci protiv Haradinaja pred Haškim tribunalom nisu završili osuđujućim presudama zato što su svedoci pobijeni - naglasio je Đurić.

- Niko ne može Srbiju da natera da bude slepa i gluva pred bolom koji zbog nezadovoljene pravde osećaju porodice žrtava. Lunaček će, nakon bezdušnog izliva potpune nehajnosti za žrtve Haradinaja i njegovih zločicnaca, morati da objasni građanima Srbije da li je zatvaranje očiju pred zločinima evropski standard i da li su to vrednosti na kojima se ujedinjuje Evropa. Pre svega, gospođa Lunaček mora da se najpre izvini građanima Srbije i porodicama žrtava - zatražio je Đurić.

Lunaček je, povodom hapšenja Haradinaja u Francuskoj, zatražila od EU da izvrši pritisak na Srbiju da odustane od "svojih zastarelih" poternica.

S. P.

#Marko Đurić

#Ramuš Haradinaj

#Rat

#Suđenje

#Zločin

'