AKTUELNO

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, izrazio je očekivanje da će Sjedinjene Države, Nemačka i Velika Britanija reći kosovskim Albancima da ponište svoje odluke o taksama i da se dijalog u Briselu nastavi.

- Uvođenjem taksi od 100 odsto na srpske proizvode krši se CEFTA i krše se drugi međunarodni sporazumi. Neki pominju da dve strane treba da naprave sporazum, a ja i ih pitam - koje dve strane? Nije takse uvela Srbija, nego kosovski Albanci - rekao je Marković.

On očekuje, kaže, da "veoma brzo SAD i ostali koji kroje kapu Srbiji, Nemačka i Velika Britanija, kažu kosovskim Albancima da ponište te svoje odluke i da se nastavi dijalog u Briselu.

Kosovski Albanci su, ukazuje Marković, mislili da će da pobede na Generalnoj skupštini Interpola i da će da imaju većinu za prijem u tu svetsku organizaciju, međutim izgubili su i nisu mogli da podnesu poraz.

- Nakon toga su uhapsili trojicu Srba, koji su, kako Albanci kažu, navodno imali veze sa ubistvom Olivera Ivanovića. Podsećam da su kosovski Albanci svojevremeno uhapsili Olivera Ivanovića i nisu mogli ništa da mu nađu da mu donesu presudu i onda se događa šta se događa - rekao je Marković i dodao:

- Kada napravim analizu svega što se dešavalo, zašto je on bio uhapšen, nisu mogli da mu dokažu ništa i nije bilo svedoka koji je svedočio protiv Olivera Ivanovića tako da ja sumnjam da su ga ubili Albanci i imam pravo da sumnjam - zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.

#Albanci

#Dragan Marković Palma

#Nemačka

#SAD

#Velika Britanija

'