AKTUELNO

Trgovac iz severne Kosovske Mitrovice kaže da mleka u magacinu ima za još dan ili dva i da ne zna šta će raditi kada i te količine proda.

Na severu Kosova i Metohija jutros u prodavnicama bilo je dovoljno hleba i mleka a prodavci sa kojima smo razgovarali kažu da nisu sigurni da će ovih namirnica u dovoljnim količinama biti narednih dana.

Trgovac iz severne Kosovske Mitrovice kaže da mleka u magacinu ima za još dan ili dva i da ne zna šta će raditi kada i te količine proda.

Foto: Informer/A. Grbović

- Pitanje je šta će biti od ponedeljka, možda ne budemo imali ni hleba, ni mleka. Pekare iz južne Mitrovice nam nude svoj hleb, ali nam ga prodaju po većoj ceni. Albanci su podigli cenu brašna na 370 evra po toni, a pre uvođena taksi na srpske proizvode tona je bila 300 evra - kaže ovaj trgovac i dodaje da se zalihe polako prodaju.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici pojedini građani prave zalihe namirnica. Svetislav Ilić kaže da je kupio to što mu treba, ali brine kako će se situacija odvijati kada zalihe nestanu.

- Dugotrajnog mleka, ima ali nema onog u kesama, kratkotrajnog. Trgovci nisu podizali cene namirnicama, razumeju situaciju i neće da se bogate na račun naroda - kaže Svetislav.

Foto: Informer/A. Grbović

On dodaje da Priština može uvoditi takse koliko god želi jer to neće naterati Srbe da odu sa KIM.

- Mi koji smo ostali, nemamo kuda i nas nikakve takse i zastrašivanja ne mogu oterati odavde. To treba da je jasno glavešinama u Prištini - kazao je Svetislav Ilić.

U prodavnicama u ovom gradu rafovi su puni srpskih proizvoda. Pitanje dana je kada će oni nestati jer se zalihe smanjuju a isporuka proizvoda iz Srbije je obustavljena.

#Kosovo

#Zalihe

'