AKTUELNO

Slavna glumica i rediteljka, Anđelina Džoli, danas slavi 49. rođendan. Mimo toga što se smatra jednom od najlepših žena svetske scene, uspešnom se pokazala i u svetu šou biznisa. Aktivna i burna, kakva je na polju karijere, takva je i u ljubavnom životu.

Glumačka zvezda iza sebe ima tri braka i više kontraverznih veza. Kako je svojevremeno govorila za magazin "OK!", sa samo 14. godina je izgubila nevinost, a sa tadašnjim momkom se sekla nožem jer su smatrali da će tako biti bliži.

"Samo sam zgrabila nož i posekla ga, a on je uradio isto! Skroz smo bili krvavi! Srce mi je toliko lupalo," prisetila se Anđelina.

Foto: Printscreen YouTube

Prvo sudbonosno "DA"

Prvi put u bračne vode stupila je sa kolegom, glumcem Džonijem Li Milerom, sa kojim se upoznala, 1995. godine, na snimanju filma "Hakeri". Naredne godine sklopili su građanski brak, ali su se ubrzo i razveli jer njihov brak nije mogao da podnese tempo života koji su tada vodili. Zahtev za razvod Džoli je podnela, 1999. godine, a te iste je i okončan.

Nakon razvoda ostali su u sjajnim odnosima, često ga je nazivala "snažnim čovekom i prijateljem".

Romansa sa ženom

Džoli je sreću u ljubavi okušala i sa glumicom i manekenkom, Dženi Šimicu, koju je upoznala, 1996. godine, na snimanju filma "Divljakuše". Njihova ljubav trajala je godinama, iako je Andželina tada još uvek bila u braku.

Foto: Tanjug AP

"Verovatno bih se udala za nju da već nisam bila u braku. Čim sam je ugledala zaljubila sam se u nju," rekla je Anđelina, 1997. godine, za magazin "Devojke", a tom prilikom je naglasila da misli da bi Dženi mogla i da joj preotme glavnu ulogu u gore pomenutom filmu jer je, kako je rekla, toliko izvanredna.

"Iznenadila sam se jer su mi se javili isti osećaji koje imam ka muškarcima kad me privlače. Želela sam da je poljubim, da je dodirnem..." rekla je Anđelina, 2014. godine, u razgovoru sa Barbarom Volters.

Brak sa Bilijem Bob Tortonom

Svog drugog supruga, glumca Bili Bob Tortona, upoznala je 1999. godine, na snimanju filma "Sve je pod kontrolom". U to vreme, Bili Bob Torton bio je veren sa glumicom Lorom Dern, ali je veridbu raskinuo nedugo nakon što je upoznao Anđelinu, nakon čegu su zajedno pobegli u Las Vegas.

Najkontraverzniji momenat njihovog braka jeste kada su uočeni da oko vrata nose bočice sa krvlju, on njenu, a ona njegovu. Takođe, Anđelina je bila toliko zaljubljena da je istetovirala njegovo ime na levom ramenu.

Foto: Tanjug AP/Mark J. Terrill

Od svih situacija koje su zajedno prošli, može se izdvojiti i ona kada su, 2002. godine, objavili da će usvojiti dečaka Medoksa, poreklom iz Kambodže. Tom prilikom se oglasio i njen otac, Džon Vojt, sa kojim godinama ne razgovara, i podelio srećne vesti napisavši: "Danas sam postao deda." Pored malog Medoksa, Torton ima dvoje dece iz prethodnih veza.

Međutim, iste te 2002. godine, slavni par podneo je zahtev za razvod braka, a Anđelina je tražila puno starateljstvo nad dečakom. Naredne godine, zvanično su se rastali, nakon čega je uklonila sa ruke tetovažu sa njegovim imenom, a umesto toga istetovirala koordinate rodnih mesta svoje dece.

Šest godina kasnije, 2008. godine, BIli je izjavio da je još uvek voli, kao i da je ona divna osoba i jedna od njegovih najbližih prijatelja. Nakon desetak godina, tačnije 2018. godine, Torton se ponovo oglasio rekavši da bi njih dvoje i dalje bili zajedno da su im životni stilovi bili iole slični.

"Njen stil života je globalni, a moj je agorafobičan. Postojali su drugačiji putevi u životu kojima smo želeli da idemo," rekao je Torton.

Njegov sin, Heri Džejms Torton, 2022. godine, izjavio je za "Entertainment Tonight" da je u kontaktu sa Anđelinom kao i da mu, svake godine, šalje poklone za božićne praznike.

Ljubav sa Val Kilmerom

Glasine o njihovoj ljubavi krenule su još 2014. godine, na snimanju filma "Aleksandar", u kom su njih dvoje igrali roditelje Aleksandra Velikog. O tome nije bilo nikakve zvanične potvrde, ali možda nije ni bilo potrebe, jer je Val Kilmer u svojim memoarima, 2020. godine, priznao da je bio zaljubljen u nju.

Da je to zaista bila istina, potvrđuje i činjenica da je Kilmer od svog reditelja tražio da se u film ubace scene u kojima će oni biti zaljubljeni i srećni zajedno.

Saga koja i dalje traje

Prvi susret sa Bred Pitom, Džolijeva je imala, 2005. godine, na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smit". U to vreme, Bred je i dalje bio u braku sa glumicom Dženifer Aniston, pa se godinama pričalo kako joj je Anđelina ukrala muža.

Bred i Anđelina venčali su se 2014. godine, a ona je na venčanju nosila haljinu po kojoj su bili omiljeni crteži njihove dece. Dve godine kasnije, Anđelina podnosi zahtev za razvod braka, tokom god su dobili troje dece i usvojili još troje. Džoli je tražila puno starateljstvo nad svom decom, što je i dobila nakon žučne bitke, a u međuvremenu petoro dece se odreklo očevog prezimena.

Kako su mediji pisali, te 2016. godine, kada je i podnet zahtev za razlog, Anđelina je optužila Breda za fizičko zlostavljanje u avionu i nje i dece, a njen advokat je kasnije potvrdio da je upravo to razlog razvoda.

Bred je trenutno u vezi sa dizajanerkom nakita, Ines de Ramon, a Anđelina još uvek nije u nekoj zvaničnoj vezi.

Nebičan odnos sa rođenim bratom

Malo je reći da je njen odnos sa rođenim bratom skandalozan. Na dodeli oskara, 2000. godine, pokazala je malo previše prisnosti. Te godine, osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu u filmu "Devojka".

"U šoku sam i trenutno sam tako zaljubljena u svog brata. Samo me je zagrlio i rekao da me voli, i znam da je jako srećan zbog mene," izjavila je Anđelina.

Kasnije te večeri, uhvaćena je da ljubi brata u usta na žurci magazina "Vanity Fair", što je izazvalo bujicu komentara. Iako je kasnije, za "Entertainment Weekly", rekla da između njih nema ničega više sem bratsko-sestrinske ljubavi, mnogi su govorili da se njihov gest može posmatrati kao incest.

Autor: N. Ž.