AKTUELNO

Sa ponosom mogu da istaknem da smo aktuelni vice šampioni Olimpijade, aktuelni evropski prvaci, i aktuelni svetski prvaci. Ovo je zaista, rezultat za divljenje - rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink predsednik odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić

Izabranice Zorana Terzića u Jokohami, ispisale su, definitno nove stranice najvećeg uspeha ženske srpske odbojke, osvajanjem zlatne medalje, čime su spojile titule evropskog i svetskog prvaka.

Foto: TvPink Printscreen

- Sa ponosom mogu da istaknem da smo aktuelni vice šampioni Olimpijade, aktuelni evropski prvaci, i aktuelni svetski prvaci. Ovo je zaista, rezultat za divljenje - rekao je Gajić.

Kako kaže, odbojka, posebno ženska, je takav sport gde su poeni mnogo duži nego kod muškaraca, tako da će, smatra on, ovih nekoliko poslednjih odlučujućih poena biti upamćeni za sva vremena.

- U ženskoj odbojci često prednost ne znači ništa. Na ovoj utakmici nije bilo ogromne prednosti. Sve pare na stolu su bile u petom setu. I videli smo vrhunski kvalitet igre. Odbojka je najkolektivniji od svih kolektivnih sportova. One su vaspitane, trenirane i učene da se podrede kolektivu - rekao je Gajić.

Foto: Tanjug

Kako kaže, najveća snaga ove ekipe jeste što imaju zaista iskren odnos, i vole svoju zemlju, vole odbojku i vole da budu zajedno.

- One su toliko normalne i toliko se podređuju ekipi. Ne traže specijalne statuse, ulažu u ekipu i to im se vraća na ovako lep i istorijski način - rekao je Gajić.

On je rekao da su velike zasluge i trenera Zorana Terzića, i kako kaže, skida mu kapu što je izdržao u ženskoj odbojci i zbog velikog uspeha.

#Odbojka

#Zoran Gajić

'