AKTUELNO

Mladi srpski sportisti osvajanjem pet medalja na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu napravili su istorijski uspeh, izjavio je danas predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Maljković je podvukao da je Srbija ponosna na rezultate u Argentini i osvajače medalja Anju Crevar (srebro u plivanju), Nadicu Božanić (srebro - tekvondo), Ivanu Perović (bronza - karate) i bronzane strelce Mariju Malić i Aleksu Mitrovića.

"Roditelji su "krivi" za dobre rezultate i lepo ponašanje naših takmičara u Buenos Ajresu. Ostvaren je najbolji rezultat u istoriji", rekao je Maljković po dočeku sportista na aerodromu Nikola Tesla.

Mladi srpski sportisti doputovali su danas iz Argentine letom preko Rima u Beograd, gde su dobili ovacije prijatelja i porodica.

- Olimpijski komitet Srbije se ponosi vama, siguran sam i cela zemlja čija će Vlada ulaganjem pokazati koliko veruje u vas. Vežbajte i dalje, nemojte da budete zadovoljni samo ovim medaljama, a oni koji ih nisu osvojili da ih napadnu sledeći put".

Osvajači medalja zahvalili su se OKS-u na podršci i poručili da im je bila čast što su na pravi način predstavljali Srbiju u Buenos Ajresu.

Naredne Igre mladih, četvrte po redu, održavaju se u Dakaru 2020. godine.

#Božidar Maljković

#Medalje

#Olimpijada

#Srbija

'