AKTUELNO

Osvajanje medalja na Olimpijskim igrama postala je navika ovog kluba.

Pre četiri godine, pred sam kraj Olimpijskih igara u Londonu, Srbija nije imala osvojenu medalju, a onda je na scenu stupila Milica Mandić, za većinu tada nepoznata devojka, koja je uspela da osvoji zlatnu medalju u tekvondou. Tako je sve počelo, a ove godine u Riju, pojavila se Tijana Bogdanović koja je stigla do srebrnog odličja.

Obe takmičarke iznedrio je Tekvonodo klub "Galeb" koji je obeležio 25 godina postojanja.

- Klub smo gradili ni iz čega. Gledali smo sa kasete kako se tekvondo trenira. Nije nam polazilo za rukom sve do 1997. godine. Ozbiljne rezultate počeli smo da pravimo nakon 2000. godine. Najveće medalje su svakako dve olimpijske medalje koje su osvojile dve naše najuspšenije takmičarke, Milica Mandić i Tijana Bogdanović - rekao je za Pink.rs trener kluba Galeb Dragan Jović.

Za ovih 25 godina postojanja Galeb vodi računa i o mlađoj populaciji.

Firma "Kosmo" za opredeljenje mladih!

Većina dece u najranijem uzrastu nije svesna činjenice kojom profesijom bi se bavili ili za šta imaju talenta. Kako ne bi lutali trebalo bi da se testiraju i saznaju gde pripadaju, a upravo time se bavi nova firma na našem tržištu.Ona se bavi testiranjem dece od najranijeg uzrasta. Testiraće ih stručnjaci i onda će biti predodređeni da li su za prirodne ili društvene nauke - rekao je trener Jović i dodao da će njegov zadatak biti da decu testira za sport.Testiranja počinju krajem februara. Njih će će vršiti vrhunski stručnjaci. Muzika - Tiajna Dapčević, Sport - Dejan Jović, Gluma - Viktor Savić i mnogi drugi. Traju dve nedelje, a najpre se radi test kod psihologa.

- Ulažemo dosta u mlađu populaciju. Teodora Jović je osvojila bronzanu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu pre dve godine, a na istom tom takmičenju ove godine Serđa Stević uzela je zlato. Izuzetno je važno da imamo mlađe naraštaje koji će da naslede Milicu i Tijanu - dodao je on.

Godina koja je na izmaku bila je jedna od najuspešnijih godina za ovaj klub i njegove takmičare.

Foto: Pink.rs

- Za nas je ovo izuzetno uspešna godina. Na Evropskom seniorskom prvenstvu Tiajna i Milica su osvojile zlatnu, odnosno srebrnu medalju. Nakon toga smo organizovali Letnji kamp u Vrnjačkoj banji. Onda je u avgustu usledilo ono pravo. Radili smo da osvojimo dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama, ali nekada se ne desi ono što vi želite. Milica Mandić je poklekla u drugom kolu. S druge strane Tijana Bogdanović je pobeđivala sve redom, a najubedljivija je pobeda u četvrtfinalu protiv Kineskinje Vu sa 17:07. Na našu nesreću izgubili smo u finalnoj borbi, prema mom mišljenju, nepravedno. Šta je tu je. Završeno je, osvojili smo medalju i bili smo srećni zbog toga što smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja. Na kraju godine smo imali proslavu za 25 godina postojanja. Nije toliko vredna medalja ukoliko nemate sa kim da je proslavite. Imali smo oko 500, 600 ljudi na zabavi. Pozvali smo prvu generaciju takmičara, njih 15 je došlo. Hvala i vama medijima koji ste bili tu. Ponosni smo na ljude koji su nas okružili - rekao je Jović.

Pripreme za takmičarsku 2017. godinu su već počele, a pred njima je jedan veliki izazov.

- Već smo krenuli sa bazičnim pripremama u Beogradu. Takmičari su već u teretani. Duško Ilić, naš kondicioni trener, preuzima palicu. Prvo nas očekuje turnir na američkom kontinentu. Probaćemo da vidimo u kakvoj smo formi. Glavni pik je seniorsko Svetsko prvenstvo u junu u Koreji. Nikada nismo osvojili zlatnu medalju na ovom takmičenju i nadam se da ćemo bar jednu uspeti da osvojimo naredne godine - iskren je bio trener kluba "Galeb".

Jović je poželeo svima srećnu i berićetnu narednu godinu.

- Želim vam dobro zdravlje. Mnogo sreće i zemlju bez ratova. Da idemo napred i da pokušamo da napredujemo u svakom segmentu. Sportistima želim da u sledećoj godini nemaju povreda, da budu zdravi i uspešni i da pobede sami sebe - zaključio je Jović za portal Pink.rs.

N. Petričević

#Dragan Jović

#Milica Mandić

#Tijana Bogdanović

#Tijana Dapčević

#Viktor Savić

'