AKTUELNO

Atletičarka Olivera Jevtić učestvovaće na drugom Beogradskom polumaratonu, koji se održava u nedelju, 30. septembra.

- Olivera Jevtić je jedna od najboljih sportistkinja u istoriji Srbije i osim vrhunskih sportskih rezultata pokazala je i nesebičnu ljudsku dimenzuju donirajući značajna sredstva za izgradnju Hrama Svetog Save u Beogradu, Zdravstveni centar Užice, odnosno Užičku bolnicu u kojoj je rodjena, kao i pomoć postradalima od poplava u Užicu, čime njeno učešće u 'Trci dobrote' daje dodatnu dimenziju - saopštio je danas direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Jevtić će na drugom Beogradskom polumaratonu učestvovati u trci na 10 kilometara (Beogradskih 10).

Pored Olivere Jevtić, navodi se u saopštenju, poseban značaj drugom Beogradskom polumaratonu daće učešće Darka Živanovića, olimpijca Srbije iz Londona.

Uz ljubitelje trčanja i rekreacije, učestvovaće i neki od najboljih trkača u Srbiji na srednjim i dugim prugama, medju njima reprezentativci, kao i neki od najboljih domaćih dugoprugaša i maratonaca poslednjih godina.

Dejan Nikolić je rekao da će Beogradski maraton učiniti sve da afirmiše iskusne srpske dugoprugaše, kao i mlade i talentovane domaće trkače i stvori im priliku da ostvare dobre rezultate.

Drugi Beogradski polumaraton, pod parolom "Trka dobrote", biće održan u nedelju od 10.00.

Znak za početak trke daće gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

#Beograd

#Olivera Jevtić

'