AKTUELNO

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zbog povrede odustala je od finala Evropskog prvenstva u Berlinu i napada na odbranu titule u skoku u dalj.

Odluku je doneo stručni tim Ivane Španović posle detaljne analize povrede tetive zadobijene u kvalifikacijama, u kojima je imala najbolji skok od svih rivalki 6,84.

Tada je osetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mere, urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

- Ivana neće skakati u finalu, a odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Doživela je neugodnu povredu Ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka u dalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura Ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere - izjavio je trener Goran Obradović.

Španović ima četiri kontinentalne medalje (tri zlata), samo u ovoj godini bila je svetski prvak u dvorani i najbolja na Mediteranskim igrama.

- Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura Ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu - zaključila je Španovićeva.

Finale u skoku u dalj na programu je večeras od 20.05.

#Ivana Španović

#povreda

'