AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, za NOVO JUTRO televizije Pink, rekao je da na ono što su vaterpolisti uradili svi mi treba da se ponosimo. i dodao da ovo jeste demonstracija sile, i čini ih vrhunskim i najboljim i prepoznatljivim srpskim brendom u svetu.

Ministar sporta i omladine, pozvao je ljude da u što većem broju dođu večeras i da pozdrave naše šampione.

- Želeo bih da pozovem što veći broj ljudi da dođe da pozdrave naše šampione koji su sinonim za pobedu i za uspeh i da pošaljemo sliku u svet da sport u srbiji živi i da se slavi na ulicama i u domovima i da živimo za ove uspehe naših sportista - Vanja.

Kako je rekao, ovoj pobedničkoj ekipi ne može niko ništa da prenese, već oni nama mogu da prenesu i iskustvo i znanje i način na koji se ostvaruju fenomenalni rezultati.

- Ono što su oni uradili svi mi treba da se ponosimo, nije niko nikada ni u jednom sportu današnjice. Ovo jeste demonstracija sile, i čini ih vrhunskim i najboljim i prepoznatljivim srpskim brendom u svetu - Vanja.

Foto: Printscreen

Ministar je podsetio da celokupna vaterpolo škola uči od samog početka da je saigrač brat i prijatelj i partner sa kojim deliš sve dobro i loše, i kako kaže, tako je u celokupnom profesionalnom sportu.

Branislav Mitrović, golman vaterpolo reprezentacije, rekao je da za dobru njegovu odbranu, mora i ekipa da igra dobru odbranu.

- To preduslov da se ostvare dobri rezultati. U početku se trudim da ne gubim energiju na radovanje, ali kako odmiče utakmica, svaka odbrana je presudna, pa me ponese, pogotovu kad imam vrhunske šutere sa druge strane kojima se teško brani - rekao je Mitrović.

Mitrović je rekao da puno treniraju i da se dobro poznaju, kao i da za tim koji donosi uspeh nisu potrebnu dobri pojedinci, nego upravo to jedinstvo.

Foto: Printscreen

- Selektor Savić nas jako dobro poznaje i zna kako razmišljamo, a i mi znamo na šta misli kada nam daje savete, i ta komunikacija na pauzama treba da se uprosti, da bude samo usmeravanje gde treba da se ide - rekao je Mitrović.

Kako kaže, sada nakon četiri osvojena prvenstva više ne osećamo pritisak da naroda.

- Narod očekuje da budemo prvi, imao je taj pritisak na početku, ali više nema, sada smo svesni da se u našoj zemlji očekuje da budemo prvi, pa bi bilo glupo da ne budemo - rekao je Mitrović.

#Doček

#Vanja Udovičić

#vaterpolo

'