AKTUELNO

Na međunarodnom, tradicionalnom 21. kik boks turniru, koga svake godine na Ivanjdan, 7. jula, organizuje Kik boks klub "Palmini tigrovi" iz Jagodine, sinoć su reprezentativci "Palminih tigrova" pobedili reprezentaciju Turske 5:1.

Meč je, po proceni organizatora, pratilo 9.000 gledalaca a održan je, zbog kiše, u Sportskoj hali JASA u Jagodini.

Mečeve je pratio i prvi potpredsednik Vlade i minstra inostarnih poslova Ivica Dačić sa sinom Lukom, ministri rudarstva i energetike Aleksandar Antić i omladine i sporta Vanja Udovičić, ambasador NR Kine Li Mančang, Turske Tanžu Bilgič, ambasadori Palestine, Egipta, Katara, predstavnici ambasada Gvineje, Makedonije, Rumunije, kao i predsednik Svetske Kik boks federacije Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Turske Talat Ajhan...

Foto: Promo

Njihov domaćin je bio vlasnik "Palminih tigrova" i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma. Turnir je počeo intniranjem državnih himni, a otvorio ga ambasador Turske. Prvu borbu imali su, u profesionalnom boksu, kruzer kategorija 90,7 kilograma, Veljko Ražnatović - Danilo Staćone (Italija).

Foto: Promo

Staćone je doživeo težak nokaut u drugoj rundi. Prava drama odvijala se na ringu za pomoć italijanskom bokseru, Lekarska ekipa je reanimirala Staćonea na ringu, a zatim je nosilima prenet do kola hitne pomoći i prevezen u Opštu bolnicu.

Pobede za "Palmine tigrove" ostvarili su: Aleksndar Đorđević, u kategoriji 71 kilogram, lou kik pobedivši Kenan Usla, odlukom sudija, u sva tri kategorije, Dušan Radović Abduklaha Kaplana prekidom u drugoj rundi na zahtev lekara jer je Turčinu jako krvarila arkada, Boris Matjić Kanana Emir Goca u drugoj rundi posle tri nokdauna.

Danijel Memedovski Jahaja Gojalpa sa 2:1, Nemanja Pantelić Hasana Delmira sa 3:0 i Aleksandar Konovalov Martkan Songula, na početku prve runde posle tri brojanja turskom reprezentativcu.

Foto: Promo

Pobedu za Tursku ostavrio je Neset Olcen pobedivši Predraga Mijajlovića sa 2:1, odlukom sudija. Najborbeniji, najčistiji i najlepši meč na turniru bio je između Pantelića i Delmira. U zabavnom delu nastupila je legenda narodne muzike Lepa Brena.

Ovaj Kik boks turnir, se inače održava u Končarevu, oko šest kilometara istočno od Jagodine, na levoj obali Velike Morave, na otvorenom, ubraja se među najposećenije u ovom delu Evrope.

Foto: Promo

Turnir je poznat i po tome što je među gledaocima, uvek po nekoliko ambasadora i prestavnika stranih ambasada u Beogradu, ministri u Vladi Srbije a pratili su ga iz gledališta i predsednici države Boris Tadić i Tomislav Nikolić i Aleksndar Vučić.

Foto: Promo

Na dosadašnjim turnirima u Končarevu nastuple su reprezentacije: Italije, Rusije, Bugarske, Hrvatske, Turske, Grčke, Španije, Ukrajine, Francuske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, kombinovana reprezentacija Slovačke, Kazahstana, Belorusije, Turtkmenistana, Češke, Portugalije, SAD...

Reprezentativci "Palminih tigrova" pobedili su 17 puta, jedan meč je završen nerešeno, sa Kazahstanom, a izgubili su od selekcije Rusije i SAD.

Vlasnik i osnivač "Palminih tigrova" je narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine i Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je rođen i živi sa porodicom u Končarevu i slavi Ivanjdan.

#Jagodina

#Kik boks

'