AKTUELNO

Selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović, posle plasmana na Svetsko prvenstvo, rekao je da srpski rukomet ima budućnost i da svi moraju da veruju u uspeh nacionalnog tima.

Srbija je u revanšu u Varzimu remizirala sa Portugalijom 25:25 i zahvaljujući pobedi iz Niša 28:21 posle šest godina izborila plasman na planetarni šampionat u Nemačkoj i Danskoj.

- Bio bih optimista i da je protiv nas bila koja druga ekipa. Moramo da verujemo u ovaj sastav, imamo budućnost... Imali smo početničke greške, verovatno zbog važnosti meča, ali smo uspešno završili posao - rekao je Obradović za sajt RSS.

Obradović, selektor i ženske selekcije, u teškom trenutku je došao na klupu reprezentacije posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

- Svakome od nas je dužnost da pomogne državi u datom trenutku. Nijednog trenutka nisam razmišljao da li ću ili neću, to mi je obaveza - poručio je on.

Strelac šest golova u Varzimu, Bogdan Radivojević, smatra da "orlovi" dugo nisu odigrali tako dobro kao u dvomeču sa Portugalcima.

- Odigrali smo dve vrhunske utakmice, kakve davno reprezentacija nije odigrala. Prezadovoljni smo sa selektorom, nikad bolje nije bilo... Sve je na visokom nuvou i zasluženo idemo na SP - kaže krilni rukometaš, uz napomenu da nije bilo panika ni kada je Portugalija imala četiri gola prednosti.

Novi kapiten Nemanja Ilić dodao je da je ponosan na ekipu i stručni štab.

- Voleo bih da stalno bude na ovom nivou, onda možemo svakog da pobedimo. Presrećan sam što sam kapiten takvim momcima - zaključio je Ilić.

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj igra se od 9. do 27. januara sledeće godine.

#Ljubomir Obradović

#Rukomet

#Selektor

'