AKTUELNO

Srpski reprezentativac u rvanju Mihail Kadžaja osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu grčko-rimskim stilom u kategoriji do 97 kilograma.

On je izgubio u finalu od Artunjana Aleksanjana 7:0. Aktuelni olimpijski i trostruki svetski šampion opravdao je ulogu favorita i savladao Kadžaju.

Gruzijac koji nastupa pod zastavom Srbije na putu do finala savladao je Bugarina Ivana Barjakova 3;1, Azerbejdžanca Orhana Nurijeva 3:1, prvaka sveta Mađara Balaža Kiša 7:3 i to posle tri poena zaostatka, kao i Nemca Ramzina Azisira 3:1.

Srbiji je pre toga još jedno srebro doneo Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kilograma.

Udovičić: Svaka čast!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Kadžaji, koji je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u rvanju u Kaspijsku u Rusiji, u kategoriji do 97 kilograma. - Još jednu vicešampionsku evropsku titulu u rvanju za Srbiju doneo nam je sjajni Mihail Kadžaja! Svaka čast Mihailo, tvoj karakter pobednika, odvažnost i predanost uz iskustvo i potvrđeno znanje struenog štaba Srbije samo su neke od vaših karakteristika i ja verujem da je još mnogo velikih uspeha pred svima vama!", navodi se u čestitki.- Čestitam Mihailu, njegovom struenom štabu i Rvačkom savezu Srbije, svaka čast!  - navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopštilo je resorno ministarstvo.

#Medalja

#Rvanje

'