AKTUELNO

Nakon velikog uspeha na bokserskom šampionatu Evrope za seniore u Beogradu, reprezentacija Srbije osvojila je ukupno sedam medalja na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke.

Najbolja bokserska šampionata Sara Ćirković (54kg) i Kristina Nađ Varga osvojile su zlatne medalje i tako još jednom postale prvakinje Evrope, ovoga puta u ženskoj konkurenciji mlađih seniorki.

Naša mlada i zlatna zvezda ringa Sara Ćirković je ubedljivo savladala u finalu Meki Loren (Engleska) nakon jednoglasne odluke sudija, dok je Nađ Varga pobodila Turkinju Alejnu Demirkir nakon prekida koji je usledio zbog sudara glavama.

Foto: BSS

Kristina Kuluhova (63kg) nije uspela da stigne do zlatnog odličja, ali je ostvarila veliki uspeh. U finalu je poražena od Engleskinje Saše Hiki rezultatom 5:0 i osvojila srebrno odličje.

Muška selekcija osvojila je četiri bronzane medalje, One su pripale Omeru Ametoviću (51kg), Sejdiju Nazifu (63.5), Almiru Memiću (75kg) i Ahmedu Mavriću (80kg)

Foto: BSS

Omer Ametović je poražen od strane Nihata Husejnova nakon jednoglasne odluke sudija. Nazif se nije domogao finala nakon što je podeljenom odlukom sudija izgubio od Engleza Patrisa Mughalzaia.

Foto: BSS


Memić nije uspeo da nastavi put ka zlatnom odličju pošto je izgubio borbu protiv Bugarina Vilijama Čolova i to rezultatom 5:0. Slično je prošao I Mavrić koji je poražen od Murada Alahverdijeva (Azerbejdžan).

Foto: BSS

Autor: Dubravka Bošković