AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković veoma lako i suvereno je došao do četvrtfinala Mastersa u Šangaju, pošto je bio bolji od Rusa Romana Safijulina sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, te je tako zakazao duel sa Jakubom Menšikom koji je slavio protiv Grigora Dimitrova!

Novak je do pobede stigao u dva brza seta, za sat i 12 minuta igre rezultatom 6:3, 6:2.

Naljutio se Đoković zbog odluke sudija da "pozovu" aut nakon jednog njegovog bekhenda. Posle čelendža se ispostavilo da je loptica kačila liniju. Poen je ponovljen i pripao je Rusu, a Đoković je svakako stigao do gema i seta.

Odlično je počeo Đoković, bio blizu brejka već u prvom servis gemu rivala, ali je Safijulin uspeo da se izvuče i zatim zaigra veoma dobro, pa čak i da preti rivalu. Došao je do dve brejk lopte u petom gemu.

Nakon što nije uspeo da ih iskoristi, usledila je velika borba, ali Safijulin je "pao" u završnici. Tačnije, Novak je u pravom trenutku odigrao dobro, došao do brejka pri rezultatu 4:3, a potom osvojio prvi set.

A, ako se izvukao na startu prvog seta, početak drugog dela igre bio je koban po Rusa.

Đoković i njegov nivo igre, bio je neuhvatljiv za Safijulina koji, posle dva velika iznenađenja, odnosno pobeda nad Aleksanderom Bublikom i Frensisom Tijafoom, osim na momente nije uspeo da odgovori Đokoviću.

Kada je reč o Novaku, frustrirala ga je činjenica da u pojedinim trenucima nije uspevao da odgovori na drugi servis rivala. Forhend je funkcionisao veoma dobro, a utisak je da nivo njegove igre može da bude još bolji.

Do brejka je stigao i u petom gemu drugog seta, poveo je rezultatom 4:1 i ubrzo završio meč.

U četvrtfinalu će igrati protiv Jakuba Menšika, Čeha koji je 65. na ATP listi koji je do osam najboljih stigao nakon što je napravio veliko iznenađenje i pobedio Grigora Dimitrova.

Autor: Marija Radić