AKTUELNO

Sportista iz Sjedinjenih Američkih Država, Kevin Levron, poznati je bodi-bilder. Učestvovao je na gotovo 70 takmičenja u svetu. Ovih dana prvi put boravi u Srbiji. Prvo je posetio Vranje, održao seminar o tom sportu, ishrani, upotrebi suplemenata.

Da je u Vranju Kevin Levron čuli su i iz susednih država, došli da ga vide iz mnogih gradova u okolini, ali i sa severa naše zemlje. Mladi ga vide kao uzora, čak i ukoliko samo rekreativno vežbaju.

“Došli smo ovde da vidimo uživo čoveka koji je jedan od najboljih u ovoj profesiji i da sledimo njegov put”, kaže anketirani.

Foto: Privatna arhiva

Ostali dodaju da treniraju redovno u teretani, neki se bave i fitnesom, kažu da im je Kevin neki vid uzora i motivacije, zato su došli da vide i najpre čuju nešto o sportu, a i o životu generalno.

A životni put 60-ogodišnjeg Kevina Levrona nije bio lak. Roditelji su mu preminuli od raka dok je bio mlad, u sportu je našao motivaciju i želju da uspe.

"Za mene je bodibilding bio terapija. Imao sam izazove u školovanju, izazove u odrastanju. Teretana mi je bila izlaz iz toga, i pomogla mi je da vidim kako mi se telo menja, i kako se i ja menjam”, ističe Kevin Levron, bodibilder iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kada putuje, Kevinu je primarno da poduči mlade o pravilnom razvoju, vežbanju u teretani, kvalitetnoj ishrani. U Vranju je zahvaljujući saradnji sa Stefanom Manasićem, koji je uspešan u dizanju tegova.

"Moj cilj je da podelim koliko je važno pravilno se hraniti. Uravnotežena ishrana može da spreči mnoge bolesti", naglašava Kevin Levron, bodibilder iz Sjedinjenih Američkih Država.

Stefan Manasić, iz Vranja kaže da je imao priliku da upozna Kevina pre nekoliko godina, da počnu saradnju. Ističe: “Njegova ideja je da priđe što više mladim ljudima, da im objasni što više oko ishrane, što više oko treninga."

Kevin Levron ili Levroni kako ga fanovi zovu osvojio je više nagrada na mnogim takmičenjima, član je Kuće slavnih Međunarodne fitnes i bodibilding federacije od 2009. godine.

Autor: Jovana Nerić