AKTUELNO

Srpski automobilista Dušan Borković odlučio je da u predstojećoj sezoni vozi evropski TCR šampionat i bori se za titulu najboljeg na Starom kontinentu.

Nakon razmatranja ponuda koje su stigle iz WTCR-a i TCR Evropa šampionata, srpski as je odabrao takmičenje koje mu nudi veće mogućnosti, pre svega veću konkurentnost i šansu da se bori za pobednička postolja.

"Imao sam nekoliko sjajnih ponuda iz WTCR-a, ali s obzirom na to da se radi o jednom potpuno novom takmičenju sa dosta inovacija, od kojih su najveće vožnja tri trke po vikendu i povećan budžet, za mene i moj tim je to ipak bila jedna velika nepoznanica i priličan rizik za ovu godinu. Ove sezone želim isključivo borbu za najveće plasmane", rekao je Borković.

Borković naglašava da je doneo najbolju odluku za njega, tim, sponzore i Srbiju.

"U prošloj sezoni imao sam dosta problema sa automobilom i ne želim da ponovo prolazimo kroz takve nepotrebne probleme ni ja, ni moji fanovi. TCR Evropa omogućava mi veću konkurentnost, više testova, bolji automobil i tim. Jedva čekam da krenem da se takmičim", poručio je on.

Borković je najavio da će u narednim danima objaviti ime tima i automobil u kome će voziti u novoj sezoni.

Sezona u TCR Evropa startuje 6. maja na stazi Pol Rikar u Francuskoj, a do kraja godine srpskog asa očekuje ukupno 14 trka zaključno sa 21. oktobrom u Barseloni.

#Dušan Borković

'