AKTUELNO

Trostruki osvajač Grend slema i bivši svetski broj jedan, Endi Marej, prošlog meseca se povukao iz profesionalnog bavljenja tenisom, a kako stvari stoje, vrlo brzo je odlučio da se vrati na teren, doduše ne za tenis.

Naime, vrlo brzo po odlasku u penziju, Marej je promenio svoju biografiju na društvenoj mreži X (ranije poznatoj kao Tviter) u jednostavnu rečenicu: "Sada igram golf."

Marej će se uskoro okušati na Pro-Am turniru krajem ovog meseca, a već je u više navrata isticao da želi da postene vrhunski golfer nakon što završi svoju tenisku karijeru. Pre svog poslednjeg turnira ovog leta, izjavio je da mu je cilj da u penziji postane "scratch golfer" – odnosno, da igra golf na profesionalnom nivou.

Od kako se oprostio od tenisa u dubl konkurenciji na Olimpijskim igrama, Mari je proveo mnogo vremena na golf terenu. Odigrao je rundu sa svojim partnerom Danom Evansom, a prošle nedelje je otkrio da je uzeo svoju prvu zvaničnu lekciju golfa.

Njegovo novo sportsko poglavlje podignuto je na viši nivo kada su organizatori BMW PGA šampionata objavili da će Mari učestvovati u Pro-Am takmičenju. Na društvenim mrežama objavili su:

- Trostruki Grend slem šampion, Endi Marej, menja reket za palice i takmičiće se na #BMWPGA Pro-Am turniru. - napisali su oni.

Pored Mareja, poznata imena iz sveta sporta poput Gareta Bejla i Stjuarta Broda takođe će se pojaviti na ovom turniru. Zanimljivo, Endi Mari nije jedini teniser koji se oprobao u golfu. Prošle godine, Novak Đoković je učestvovao u All-Star meču slavnih na Rajder kupu, samo nekoliko nedelja nakon što je osvojio rekordni 24. Grend slem trofej na US Openu.

Ostaje da vidimo kako će se Marej snaći u novom sportskom izazovu, ali jedno je sigurno – njegova takmičarska strast se ne gasi.

Da podsetimo, slavni britanski teniser, Endi Marej otišao je u tenisku istoriju i penziju! On je u Parizu na Olimpijskim igrama odigrao svoj poslednji meč u svojoj karijeri, pošto je zajedno u paru sa Danijelom Evansom poražen od Tejlora Frica i Tomija Pola iz SAD u dublu - 2:0 (6:2, 6:4).

Nakon što je meč završen, Endi Marej se potpuno slomio i pao na teren i počeo da plače, svestan da je ovo bio njegov poslednji meč u karijeri.

Autor: Jovana Nerić