AKTUELNO

Srpski teniser Hamad Međedović ostvario je jako zapažen uspeh na čelendžer turniru u Istanbulu plasiravši se u veliko četvrtfinale. Međedović je do ovog uspeha došao nakon što mu je njegov protivnik, Elijas Imer, predao meč pri vođstvu našeg predstavnika od 6:4, 1:1. Ovaj trijumf je još jedan korak napred za Međedovića, koji je trenutno rangiran kao 137. teniser sveta na ATP listi.

Hamad Međedović je na ovom turniru postavljen za petog nosioca u singlu, dok se nalazi na 137. poziciji ATP liste. Ovaj mladi teniser iz Novog Pazara je pokazao svoj talenat i upornost, te se plasirao među osam najboljih na turniru sa nagradnim fondom od 82.000 dolara.

Hamadu Međedoviću će naredni protivnik biti mladi hrvatski teniser Matej Dodig, koji je ostvario pobedu nad sunarodnikom Dujeom Avdukovićem. Očekuje se da će Međedović nastaviti sa svojim sjajnim nastupom i dati sve od sebe da se plasira u polufinale ovog čelendžer turnira.

Turnir u Istanbulu spada u čelendžer kategoriju sa nagradnim fondom od 82.000 dolara i igra se na tvrdoj podlozi. Ova vrsta turnira pruža priliku mladim i perspektivnim igračima da pokažu svoj talenat i steknu iskustvo u profesionalnom tenisu. Hamad Međedović je upravo jedan od takvih igrača koji se ističe svojim zalaganjem i rezultatima na ovom turniru.

Autor: Jovana Nerić