AKTUELNO

Teniska reprezentacija Srbije od 14. do 15. septembra u Beogradu igraće Dejvis kup protiv Grčke, a povodom tog susreta oglasio se i Novak Đoković.

Osvajač 24 grend slem titule ranije nego što se očekivalo završio je nastup na US open, ali će igrati za Srbiju u duelu sa Grcima.

- Je l' dolazite? - napisao je Đoković na Instagram priči.

Osim Đokovića na spisku selektora Viktora Troickog su još Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović, dok će sparing partner biti juniorski reprezentativac Marko Maksimović. Na spisku nema povređenog Lasla Đerea.


Srbija dočekuje Grčku u okviru Svetske grupe I Dejvis kupa u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, što će biti prvo pojavljivanje pred prestoničkom publikom posle punih sedam godina.

Foto: Instagram.com

Žreb za meč na programu je 13. septembra, kada će se znati ko direktno igra sa kim prvog dana, a po rasporedu u pitanju su sudari prvih i drugih igrača reprezentacija.

Kako Grci najavljuju dolazak u najboljem sastavu, derbi Novak Đoković - Stefanos Cicipas se očekuje u nedelju, odmah posle dubla.

Mečevi u subotu počinju od 15 časova i na programu su dva singla, dok nedeljni program počinje u 13 časova dublom, a nastavlja se sa dva singl meča.

Autor: Dubravka Bošković