AKTUELNO

Sedmo izdanje najzanimljivije avanturističke trke u Srbiji održava se 31. avgusta na Rtnju.

Svi za jednog, jedan za sve – ovako se najbolje može opisati multi štafetna trka „4 elements powered by Ramonda“. Svako ko se bar jednom oprobao u ovom jedinstvenom konceptu reći će vam da je u pitanju nešto posebno u svetu outdoor sportova. Ni na jednom takmičenju nećete naći toliko različitih sportista koji sve rade timski. Izraziti individualci, sa retkom prilikom da probude timski duh. Ova trka im to omogućava, na najbolji način. Moćni Rtanj najspremnije od njih dočekuje u subotu 31. avgusta, a više o prijavama, koje su i dalje u toku, možete pronaći na linku.

Foto: Promo

Rezultat trke neizvestan je do samog kraja. Može odlučiti mala greška, opuštenost vodećeg tima ili pametna taktika. Adrenalin se oseća pri svakom pokretu. Kajakaši i plivači ili triatlonci kroz element vode, biciklisti i nebeski trkači kroz element zemlje, piloti paraglajderisti kroz element vazduha, a svi zajedno u režimu – vatre. Poslednjeg, četvrtog elementa!

Foto: Promo

Postoje samo tri trke ovog tipa u svetu - „Dolomitenman” u Italiji, „Red bull elements” u Francuskoj i „4 еlements” u Srbiji na planini Rtanj, koja se održava pod pokroviteljstvom hotela „Ramonda“.

Foto: Promo

Otvorenog tipa, u netaknutoj prirodi, sa nimalo lakim izazovima, tehnički teškim terenima i neprevaziđenim pogledom sa vrha Šiljak. Preko 70 km različitih staza, uspona, puno znoja, napetosti, kalkulisanja, emocija, bitke sa prirodom i samim sobom. Podeljeno na pet potpuno različitih sportova, pet izazova, samo za najodvažnije sportiste spremne na avanuturu i nezaboravno druženje.

Foto: Promo

Nagrade osvajaju prva tri tima i najbolji rezultati pojedinačno u svakom sportu, ali svaki učesnik odlazi sa saznanjem da je ostvario najvažniji podvig – pobedio samog sebe!

Autor: Iva Besarabić