AKTUELNO

Posle svečanog dočeka srpskih sportista sa Olimpijade u Parizu, Goran Karadžić, proslavljeni srpski košarkaš i direktor JP "STARA PLANINA," istakao je važnost ulaganja u sport i zdravlje mladih generacija.

- Ono što je izuzetno važno, i što je država prepoznala, jeste da se generalno mnogo ulaže u sport - izjavio je Karadžić za Kurir TV i izneo zapanjujući pdatak:

- Današnji klinci, naša deca, prave 50.000, naglašavam, 50.000 pokreta manje nego što smo mi pravili u naše vreme. Ti pokreti sada su svedeni na minimum, i to je veliki problem.

Karadžić je naglasio da je država prepoznala ovaj problem i da su ulaganja u sport ključna kako bi se izbeglo stvaranje „lenjih generacija,“ koje bi mogle imati ozbiljne posledice po zdravlje budućih naraštaja.

- Svi smo to primetili, i ja sam siguran da smo svi osetili tu specifičnu energiju prilikom susreta s predsednikom države i ljudima iz državnog vrha. Vidi se da smo tim - dodao je Karadžić.

Govoreći o značaju timskog duha i energije, Karadžić je istakao koliko je važno da sportisti, bilo da su u timu ili pojedinci, budu povezani i inspirisani zajedničkim ciljem.

- To je ono što je važno u timskim sportovima, ali i u individualnim — ponekad vas pokrene samo jedan pogled. Koliko smo puta čuli Noleta kako komunicira s timom pogledom, iako niko drugi ne čuje ništa. Taj deo priče zapravo predstavlja jednu veliku srpsku porodicu. To je prava priča, ono što nas karakteriše - rekao je Karadžić.

Karadžić je zaključio sa rečima optimizma za budućnost srpskog sporta.

- Verujem da ćemo biti sve bolji i bolji. U to sam siguran, jer imamo sve što nam je potrebno — podršku države, nove terene, novu priču, ali i ono što nas krasi kao ljude s ovim mentalitetom: istinska pobednička energija - zaključio je Karadžić.

Autor: P. J.