AKTUELNO

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu pobedom protiv Song Đi iz Kine!

Na ovaj način Aleksandra je obezbedila još jednu medalju za Srbiju. U borbi za zlatu sjajnu srpsku tekvodistkinju čeka Viviana Marton iz Mađarske.Duel za zlato počinje večeras u 20.49.

Perišić je ranije danas u četvrtfinalu pobedila Tajlanđanku Sasikarn Tongčan 2:0 (5:3, 4:2).

Foto: Tanjug AP/Andrew Medichini

Prvu rundu dobila je 5:3. Ključni trenutak bio je kada je tražila video proveru za udarac nogom u glavu. Sudija je pokazao da je poen za Srpkinju. Pokušala je njena protivnica da joj se revanšira u psolednjih nekoliko ekundi, ali bezuspešno.

Sredinom druge runde, Tajlanđanka je izašla izvan oktagona i bio je to poen za Perišićevu. Međutim, 30 sekundi pre kraja Tongčan je prešla u vođstvo. Poslednjih pet sekundi bilo je nestvarno. Najpre je izjednačila na 2:2, a onda dve sekunde pre kraja povela 4:2. Tako je u dve runde izborila polufinale.

Polufinalne runde nastavljaju se za desetak minuta. Aleksandra će se po rasporedu boriti od 16.37 časova protiv Kineskinje Song Ji.

Prethodno, tekvondistkinja je bila odlična u četvrtini finala,gde je savladala Uzbekistanku Ozodu Sobirjonovu 2:1 (5:0, 4:8, 0:2).

Autor: Snežana Milovanov